Värikäs Nizzansalaatti

Piristystä Nizzansalaattiin tuovat pavut ja oliivikastike.

Nizzansalaatti papujen ja oliivikastikkeen kera

Kahdelle
Valmistusaika 30 minuuttia

1 purkki tonnikalaa

150 g leikkopapuja

150 vihreitä papuja

2 munaa

öljyä paistamiseen

200 g kirsikkatomaatteja

1 pieni romainesalaatti

suolaa ja pippuria

Oliivikastike

5 mustaa kivetöntä oliivia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi

½ dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Koristeeksi

kirveliä ja tilliä

1. Silppua oliivit hienoksi. Sekoita etikka, oliivit, valkosipuli ja öljy sileäksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Valuta tonnikala. Pilko leikkopavut paloiksi. Puolita vihreät pavut, jos ne ovat liian pitkiä. Keitä molempia papuja suolatussa vedessä parin minuutin ajan. Viilennä kylmässä vedessä.

3. Paista munat tilkassa öljyä. Huuhtele ja puolita tomaatit ja kääntele ne ja pavut oliivikastikkeeseen. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja revi paloiksi.

4. Annostele salaatinlehdet kahdelle syvälle lautaselle. Jaa lautasille myös tonnikala, pavut ja tomaatit. Sekoita. Nosta kananmunat päällimmäisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele kirvelillä ja tillillä.

5. Voit lisätä salaattiin myös uppomunan. Keitä 1 litra vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää noin 1 rkl etikkaa. Riko yksi muna kuppiin ja kaada varovasti veteen. Pyöritä vettä varovasti kauhalla, älä sekoita munaa. Anna kiehua 3 minuuttia keskilämmöllä ja nosta muna suoraan kylmään veteen. Valmista toinen muna samoin.

Kokeile myös:

Nizzansalaatti grillatuilla ahvenfileillä

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Kylmä perunasalaatti

Papu-halloumisalaatti