Piristystä Nizzansalaattiin tuovat pavut ja oliivikastike.
Nizzansalaatti papujen ja oliivikastikkeen kera
Kahdelle
Valmistusaika 30 minuuttia
1 purkki tonnikalaa
150 g leikkopapuja
150 vihreitä papuja
2 munaa
öljyä paistamiseen
200 g kirsikkatomaatteja
1 pieni romainesalaatti
suolaa ja pippuria
Oliivikastike
5 mustaa kivetöntä oliivia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Koristeeksi
kirveliä ja tilliä
1. Silppua oliivit hienoksi. Sekoita etikka, oliivit, valkosipuli ja öljy sileäksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Valuta tonnikala. Pilko leikkopavut paloiksi. Puolita vihreät pavut, jos ne ovat liian pitkiä. Keitä molempia papuja suolatussa vedessä parin minuutin ajan. Viilennä kylmässä vedessä.
3. Paista munat tilkassa öljyä. Huuhtele ja puolita tomaatit ja kääntele ne ja pavut oliivikastikkeeseen. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja revi paloiksi.
4. Annostele salaatinlehdet kahdelle syvälle lautaselle. Jaa lautasille myös tonnikala, pavut ja tomaatit. Sekoita. Nosta kananmunat päällimmäisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele kirvelillä ja tillillä.
5. Voit lisätä salaattiin myös uppomunan. Keitä 1 litra vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää noin 1 rkl etikkaa. Riko yksi muna kuppiin ja kaada varovasti veteen. Pyöritä vettä varovasti kauhalla, älä sekoita munaa. Anna kiehua 3 minuuttia keskilämmöllä ja nosta muna suoraan kylmään veteen. Valmista toinen muna samoin.
Kokeile myös:
Nizzansalaatti grillatuilla ahvenfileillä