Feta-mansikkasalaatti

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat:

4 kananmunaa
1 dl maitoa
1 kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, kirveliä
2 kevätsipulia
2 rkl suolatonta voita
2 rkl oliiviöljyä
2 viipaletta kokojyväleipää
250 g vihreää parsaa
4 sellerin vartta
225 g mansikoita
2 dl hillosipuleita
2 rkl saksanpähkinämurskaa
75 g fetajuustoa
1 kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Hienonna yrtit ja sipuli. Vatkaa munat, maito, yrittisilppu ja puolet kevätsipulista. Mausta munaseos suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata nokare voita kuumalla pannulla. Kaada ¼ munaseoksesta pannulle ja paista minuutti. Käännä munalettu ja paista vielä hetki. Siirrä lettu lautaselle ja kääri päälle folio. Paista kolme muuta munalettua samalla tavalla.
  3. Kuutioi leipäviipaleet. Kuori parsojen varret ja poista niistä puinen osa. Viipaloi sellerin varret ja puolita mansikat. Murskaa fetapala.
  4. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista leipäkuutiot rapeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä samaan aikaa parsoja suolalla maustetussa vedessä kolmen minuutin ajan. Huuhtele kypsät parsat kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa paloiksi.
  6. Leikkaa munaletut suikaleiksi. Sekoita leipäkuutiot, parsa, selleri, mansikat, hillosipulit, pähkinät ja loput kevätsipulista keskenään. Jaa annoskulhoihin.
  7. Koristele annokset munasuikaleilla, fetalla ja basilikan lehdillä ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos:

433 kaloria
16,5 g proteiinia
32,8 g hiilihydraattia
14,5 g sokeria
28,1 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 9,8 g
8,1 g kuitua
0,7 g suolaa

Katso myös nämä ihanat salaattireseptit:

Minttuinen lohi-mansikkasalaatti

Savoijinkaalta ja mantelikastiketta

Lohisalaatti aasialaisittain

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva