Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia
Ainesosat:
4 kananmunaa
1 dl maitoa
1 kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, kirveliä
2 kevätsipulia
2 rkl suolatonta voita
2 rkl oliiviöljyä
2 viipaletta kokojyväleipää
250 g vihreää parsaa
4 sellerin vartta
225 g mansikoita
2 dl hillosipuleita
2 rkl saksanpähkinämurskaa
75 g fetajuustoa
1 kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje:
- Hienonna yrtit ja sipuli. Vatkaa munat, maito, yrittisilppu ja puolet kevätsipulista. Mausta munaseos suolalla ja pippurilla.
- Sulata nokare voita kuumalla pannulla. Kaada ¼ munaseoksesta pannulle ja paista minuutti. Käännä munalettu ja paista vielä hetki. Siirrä lettu lautaselle ja kääri päälle folio. Paista kolme muuta munalettua samalla tavalla.
- Kuutioi leipäviipaleet. Kuori parsojen varret ja poista niistä puinen osa. Viipaloi sellerin varret ja puolita mansikat. Murskaa fetapala.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista leipäkuutiot rapeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä samaan aikaa parsoja suolalla maustetussa vedessä kolmen minuutin ajan. Huuhtele kypsät parsat kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa paloiksi.
- Leikkaa munaletut suikaleiksi. Sekoita leipäkuutiot, parsa, selleri, mansikat, hillosipulit, pähkinät ja loput kevätsipulista keskenään. Jaa annoskulhoihin.
- Koristele annokset munasuikaleilla, fetalla ja basilikan lehdillä ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos:
433 kaloria
16,5 g proteiinia
32,8 g hiilihydraattia
14,5 g sokeria
28,1 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 9,8 g
8,1 g kuitua
0,7 g suolaa
Katso myös nämä ihanat salaattireseptit:
Minttuinen lohi-mansikkasalaatti
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva