Chilitofu riisin kera

Kaikki kasvikset käyvät tähän tofuruokaan: kaali, parsa, sipuli, retiisi ja kurkku.

Neljälle

Ainekset

2 purjoa
1 paprika
250 g kirsikkatomaatteja
150 g sokeriherneitä
2 rkl öljyä
3 dl kasvislientä
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 cm tuoretta inkivääriä
½–2 rkl chilitahnaa
300 g pehmeää tai kiinteää tofua
sitruunamehua
kourallinen korianteria

Lisäksi

4 dl riisiä

1. Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan.

2. Puhdista paprika ja purjo. Leikkaa ne paloiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele herneet.

3. Kuullota purjoa ja paprikaa öljyssä kuumalla pannulla. Sekoita jatkuvasti. Lisää kasvisliemi.

4. Sekoita maissitärkkelys soijakastikkeeseen ja kaada seos vihannesten päälle. Sekoita.

5. Lisää tomaatit ja herneet. Anna porista pari minuuttia. Vähennä lämpöä ja mausta seesamiöljyllä, hienonnetulla valkosipulilla ja raastetulla inkiväärillä. Lisää chilitahnaa maun mukaan.

6. Leikkaa tofu paloiksi. Sekoita varovasti kastikkeen joukkoon ravistamalla pannua kevyesti. Anna kiehua pari minuuttia.

7. Mausta soijakastikkeella. Lisää halutessasi sitruunamehu.

8. Tarjoile vadilta riisin kera.

 

Katso myös nämä tofureseptit:

Ramen-keitto

Thaimaalainen kanakeitto purkissa

Kanaa, mangoa ja vihanneksia

resepti ja kuva toimittanut mad ja spis bendre Miia Vähähyyppä