liikunnalliset treffi-ideat

Hauskat treffi-ideat liikunnallisille Tinder-deiteille – 10 vinkkiä

Liikunnalliset treffit ovat täydelliset kahdelle sporttiselle tyypille. Katso kymmenen lajia, jotka sopivat ensitreffeille.

Treenien ja treffien yhdistelmä tuntuu hyvältä idealta, kunnes mielessä käy ajatus siitä, millaisen ensivaikutelman itsestään antaa. Et välttämättä halua tavata Tinder-deittiäsi ensimmäistä kertaa hikoilevana ja puuskuttavana tomaattina. Treenitreffit voivat kuitenkin toimia hyvin, kunhan valitset sellaisen lajin, joka mahdollistaa juttelun, eikä saa meikkejä valumaan pitkin kasvojasi. Treffien jälkeisenä päivänä lihaksissa saattaa tuntua, mutta sehän on mitä mainioin syy laittaa toiselle osapuolelle viestiä.

Listasimme parhaat treffi-ideat, ole hyvä!

1. Suppailu

Stand up paddleboardning, eli suppailu, on loistavaa treffipuuhaa, sillä puhelimet jätetään yleensä rannalle, jotta ne eivät molskahda veteen. Kun kännykkä ei vie huomiota pois sinusta, pääsette tutustumaan toisiinne kunnolla. Leveän sup-laudan päällä tasapainoilu on kuitenkin yllättävän helppoa, joten ensitreffeille ei tarvitse lähteä pelkissä uikkareissa.

2. Tennis

Vuokratkaa tenniskenttä, -mailat ja -pallot, ja suunnatkaa pihalle lätkimään palloa. Olette sen verran kaukana, ettei toinen ehdi huomata punoittavia poskiasi, jos palloilu yltyykin vauhdikkaammaksi, mutta tarpeeksi lähellä, jotta keskuteluetäisyys säilyy. Plussaa on myös se, että saat pukea yllesi söpön tennishameen, eli vaatekriisikin on selätetty!

3. Kiipeily

Kiipeily on kirjaimellisesti huippulaji. Se kehittää keskivartalon voimaa, koordinaatiota, ketteryyttä ja kestävyyttä. Treffilajiksikin se sopii loistavasti, sillä suorituksen aikana tuette ja tsemppaatte toisianne matkalla kohti korkeuksia. Varmista kuitenkin ennen deittejä, ettei treffikumppanisi kärsi korkeanpaikankammosta.

4. Patikointi

Luonnossa oleilu vähentää tutkitusti stressiä. Vie siis Tinder-treffikumppanisi kävelylle lähistön metsään tai pururadalle. Edetkää rauhalliseen tahtiin, jolloin puuskutus ei estä juttelua. Reppuun tai piknikkoriin voi pakata myös pienet matkaeväät. Pitäkää evästauko luonnon siimeksessä ja ihailkaa samalla maisemia.

5. Jooga

Rauhallinen ja palauttava jooga on treenimuoto, jossa hiki ei liiemmin virtaa. Siis täydellinen treffeille. Vaikka joogatunnin aikana ei puhuta, vaihdatte luultavasti katseita ja toisen näkeminen hassuissa asennoissa saattaa myös naurattaa. Romantiikkaa treffeille saa lisättyä osallistumalla puisto- tai rantajoogaan. Joogan jälkeen treffejä voi jatkaa luontevasti puistonpenkillä tai rantakahvilan terassilla.

6. Melonta

Laita keskivartalo ja yläkroppa töihin samalla kun tutustut treffikumppaniisi. Vuokratkaa kahden istuttava kajakki ja lähtekää vesille. Näiden treffien haasteena on meloa samaan tahtiin. Pääset heti testaamaan kumppanisi seurustelutaitoja, sillä yhteisen tahdin löytyminen vaatii kommunikaatiota, joka on myös toimivan parisuhteen ydin.

7. Luistelu

Okei, jäät ovat sulaneet jo jonkin aikaa sitten. Luistelutreffeille pääsee kuitenkin jo ennen ensi talvea, sillä Suomesta löytyy valtavasti jäähalleja. Kysäise oman paikkakuntasi hallilta etukäteen, milloin sinne pääsee luistelemaan kuka tahansa, sillä et luultavasti halua osua paikalle samaan aikaan lätkätreenien kanssa. Luistellessa voit esimerkiksi opettaa toiselle, kuinka tehdä piruetti. Söpöä ja hauskaa!

8. Kehonhuoltotunti

Treffikumppanin saaminen jumppatunnille voi olla hankalaa. Kokeile ehdottaa ohjattua venyttely- tai kehonhuoltotuntia sporttiselle treffikumppanillesi, ja saatat saada myöntävän vastauksen. Tunnin jälkeen olo on niin hyvä, että seuralaisesi lupautuu ehkä jopa tulemaan kanssasi kyseiselle tunnille uudelleen seuraavalla viikolla.

9. Pyöräily

Pyöräily tarjoaa rajattomat mahdollisuudet. Vuokratkaa esimerkiksi tandempyörä, tai polkekaa rinta rinnan kaupunkipyörillä. Reitti voi kulkea vaikkapa puiston, rannan tai kaupungin halki. Jos syke pomppaa turhan ylös, eikä juttelusta meinaa tulla mitään, voi aina pysähtyä ihastelemaan maisemia. Tunnin pyörälenkin aikana saattaa palaa jopa 800 kaloria, joten ihan helpolla polkiessa ei aina pääse. Hikeä ja hengästymistä välttelevä valitseekin tasaisen reitin ja rauhallisen tahdin.

10. Tanssi

Jos treffikumppanisi teilaa ajatuksen tanssista, muistuta häntä siitä, että tanssiessa pääsee toista lähelle. Voitte kokeilla erilaisia tyylejä, tangoa, salsaa tai vaikka rivitanssia, kunnes löydätte lajin, josta molemmat nauttivat. Muistakaa pitää hauskaa ja nauraa, vaikka toinen osapuoli astuisikin jatkuvasti varpaillesi.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Kasvonsa pahasti polttanut: ”Tinderiin meno vaati rohkeutta”

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen: ”Parit, tehkää yhdessä jotain hyödytöntä”

”Treenaatsä usein täällä?”; 4 tarinaa, kun rakkaus roihahti salilla

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia