Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen: ”Parit, tehkää yhdessä jotain hyödytöntä”

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutun seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen, 39, mielestä seksi on parisuhteen suola, mutta yhteyttä kumppaniin voi vaalia myös muulla tavoin.

Väite: Liikunta on yhtä tärkeää päälle kuin kropalle.

– Tärkeämpää päälle! Ykköslajini on juoksu: lenkillä saan pääni selväksi ja ajatukset perspektiiviin. Salitreeni taas on vanhimpia on-off-harrastuksiani. Se tunne, kun puree hampaat yhteen ja yrittää nostaa penkistä enkat! Penkkipunnerrus on ehdoton ”I rule the world” -liikkeeni, Elina Tanskanen sanoo.

Väite: Liikunta auttaa tykkäämään omasta itsestä.

– Ihan varmasti. Liikunta lisää hyvinvointia, mikä auttaa suhtautumaan itseen ja omaan kehoon myönteisemmin. Kun kehosuhde paranee, voi olla helpompi nauttia myös seksistä.

Lue myös: Liikunnalliset naiset kertovat, kuinka pitävät motivaation yllä

Väite: Yhteinen harrastus on hyväksi parisuhteelle.

– Allekirjoitan! Yhteiset jutut ovat irtiottoja: tehdään edes hetki jotain kivaa, joka ei ole hyödyllistä, tuottavaa tai pakollista. On se sitten yhdessä kokkaamista tai sulkapalloilua, siinä tulee juteltua. Puhuminen on tärkeää mutta ei ainoa oikea ratkaisu. Yhteyttä voi vaalia vaikka sieniretkellä, Elina Tanskanen vinkkaa.

Väite: Seksi on parisuhteen suola.

– Seksi voi olla montaa asiaa, ja on hyvä miettiä, mitä se on omalle suhteelle ja itselle juuri tässä elämänvaiheessa. Parisuhteen ydin on ainutlaatuinen yhteys kahden ihmisen välillä. Seksi voi olla suola, joka tekee yhteydestä ekstrakivan, tai esimerkiksi liima, joka vahvistaa yhteyttä. Seksi ei kuitenkaan ole yhtä kuin yhteys.

Väite: Timmi kroppa on seksikkäin asuste.

– Omasta mielestäni kaikkein seksikkäintä on älykkyys ja hyvä sydän. Ulkonäkö on väistämättä katoavaista.

Lue myös: Onko timmi kroppa seksikkäin asusteesi, Lotta Hintsa?

Väite: Nainen haluaa aina laihtua muutaman kilon.

– Valitettavasti todella moni haluaa, lähtöpainosta riippumatta. Itsekin syyllistyn tähän aika ajoin. Silloin pysähdyn ja mietin, mihin asiaan kehopaniikki on reaktio. Olen ehkä laiminlyönyt itseäni, liikkunut tai nukkunut liian vähän tai syönyt vain palaveripullia. En lähde kurinpalautukseen, vaan hyvän palautukseen, Elina Tanskanen sanoo.

Lue myös: Haukutko sinäkin peilikuvaasi? Tässä todellinen syy!

Väite: Hiukset ovat naisen kruunu.

– Naisellisuus on paljon muutakin kuin hiukset. Itselläni on hyvät hiusgeenit isoäitini perua. Paradoksaalista kyllä, en juuri ajattele hiuksiani, hoidan niitä tosi huonosti ja käyn tosi harvoin kampaajalla.

Lue myös:

Personal trainer: ”Kroppani on jees, vaikka siinä onkin ylimääräistä”

Näillä keinoilla avaat parisuhteen seksisolmut

Mikä on tappanut suomalaisten seksihalut?