”Treenaatsä usein täällä?” 4 tarinaa, kun rakkaus roihahti salilla

Onneksi Tinder ei ole ainoa paikka pariutua. Rakkaus voi löytää myös kesken treenin.

En ymmärtänyt olevani treffeillä

”Kun nykyinen mieheni alkoi treenata samalla crossfit-salilla, en kiinnittänyt häneen muuten huomiota, kuin että onpa tosi hyvännäköinen tyyppi. Muutaman kuukauden kuluttua hän alkoi jutella minulle enemmän, tsempata treeneissä ja viestitellä Facebookissa.

En tiennyt, mitä ajatella viesteistä. Oliko hän ihastunut vai vain sellainen tyyppi, joka haluaa tutustua uusiin ihmisiin?

Kuulin kaveriltani, että mies on suhteessa. Päätin jättää homman osaltani siihen. Treeneissä pystyin pysymään coolina ja keskittymään crossfitiin, mutta kotona hän pyöri mielessäni.

Pian selvisi, että mies olikin eronnut. Jatkoimme juttelua ja viestittelyä – ajattelin, että kavereina.

Tiesin, että hän pystyy syömään valtavasti kokoonsa nähden, ja jotenkin saimme idean lähteä testaamaan, kumpi pystyy syömään enemmän hampurilaisia. Hän tuli hakemaan minua kotoa ja mainitsi ohimennen kertoneensa äidilleen, että on menossa treffeille. Olin järkyttynyt, koska en tosiaan ollut ymmärtänyt olevani treffeillä.
Hävisin hampurilaiskisan, mutta nyt olemme olleet yhdessä pari vuotta.” Nainen, 26

 

Ehkä minulla oli vähän taka-ajatuksia

”Tapasimme ensimmäisen kerran työpaikan pikkujouluissa. Olimme töissä kuntokeskuksessa, minä jumppaohjaajana ja mieheni juoksuohjaajana. Bileissä välillämme oli ehkä jonkinlaista pirskahtelua, ja tiesin, että tässä on vetovoimaa.

Juhlien jälkeen etsin miehen Facebookista ja pyysin häneltä juoksuohjelmaa. Ehkä minulla oli vähän taka-ajatuksiakin, mutta halusin oikeasti alkaa juosta tosissani. Hän vastasi, että tekee kyllä ohjelman, mutta haluaa ensin pyytää minua treffeille.

Varsinaista juoksuohjelmaa en koskaan saanut, mutta aloimme seurustella – ja juosta yhdessä. Mieheni tinki omista treeneistään ja juoksi lenkkejä minun ehdoillani. Kiukuttelin metsäreiteillä, sillä juoksukunnon kohottaminen oli rankkaa.

Kolmen vuoden seurustelun jälkeen vuonna 2011 meidät vihittiin kuuluisalla porrastreenipaikalla, Turun Kuuvuoren portailla. Nyt meillä on myös yhteinen juoksukoulu ja liikuntapalveluyritys. Oma lajini on ultrajuoksu, jossa kuulun 24 tunnin juoksun maajoukkueeseen. Mieheni juoksee enimmäkseen sadan kilometrin kisoja.

Kaiken muun juoksemisen lisäksi juoksemme edelleen yhdessä, mieluiten pitkiä lenkkejä. Viikonloppuisin heitämme reput selkään ja lähdemme muutamaksi tunniksi metsään. Se on parasta parisuhdeaikaa, jolloin ei voi miettiä tekemättömiä töitä tai tiskaamattomia tiskejä.

Sanon usein, etten arvannut juoksuohjelmaa pyytäessäni, että siitä tulisi ihan näin kattava.” -Nainen 32

 

”Kun nainen käveli treenisaliin, se oli aika lailla siinä. Muistan hetken, katseet ja tiukan punavalkoisen topin.”

 

Muistan yhä ensimmäiset katseet

”Ohjasin kungfun peruskurssia, kun pari viikkoa ensimmäisten treenien jälkeen tuli puhelu uudelta, kiinnostuneelta oppilaalta. Naisen ääni oli jo puhelimessa erittäin miellyttävä, ja toivotin hänet tervetulleeksi kurssille.

Kun hän käveli sisään treenisaliin, se oli aika lailla siinä. Muistan vielä sen hetken, katseet ja vaatteet, punavalkoinen, tiukka toppi ja valkoiset housut, kaikki on piirtynyt mieleeni. Ihastuin heti.

Puoli vuotta kypsyttelin ajatusta omassa päässäni. Olin kauhean ujo ja lähestyminen tuntui vaikealta. Ajattelin myös, ettei ulos pyytäminen ole minulle ohjaajana sopivaa.

Treenikaveri painosti tekemään aloitteen sanomalla, ettet voi päästää tuollaista tyyppiä läpi sormien. Hän hankki minulle kaksi lippua The Rolling Stonesin keikalle ja käski pyytää naista ulos. Aistin, että nainen voisi olla minusta kiinnostunut, joten pyysin.

On vähän hämärän peitossa, milloin ja miten seurustelu alkoi. Kiistelemme siitä yhä. Meillä on kaksi lasta ja olemme olleet yhdessä 13 vuotta. Mutta ensimmäiset katseet muistamme molemmat elävästi.” -Mies 41

 

”Yhteiset lenkit ovat parasta parisuhdeaikaa. Silloin ei mietitä tekemättömiä töitä.”

 

Ennen treffejä vaadittiin parin vuoden kypsyttely

”Tapasimme yliopiston lentopallovuoroilla. Näimme niin kuntosalilla kuin lentopallotreeneissä ja kävimme myös kaveriporukalla katsomassa pelejä. Joskus olimme kahdestaankin. Se oli tunnusteluvaihe.

Huomasin, että tyypissä on jotain kiinnostavaa. Muut huomioiva luonne ja toki urheilullisuus ovat minulle tärkeitä asioita. En vaadi mitään himoliikkujaa, mutta olisi varmaan aika vaikea olla sellaisen ihmisen kanssa, jota liikunta ei kiinnosta ollenkaan.

Kahden vuoden jälkeen hän pyysi minua syömään. Yllätyin ja ilahduin, koska halusin nähdä, tuleeko tästä todella jotain.

Nyt olemme seurustelleet tiiviisti nelisen kuukautta. Kaikki on mennyt helposti ja hyvin. Turhaa jännitystä ei ole ollut, koska tunnemme toisemme niin pitkältä ajalta.” -Nainen 27

 

Lue myös:

”Kyllä tulee vilkuiltua” Näin jumppaohjaajat flirttailevat

Rakkaus kypsyi parisuhteeksi myöhemmällä iällä

Kasvonsa pahasti polttanut: ”Tinderiin meno vaati rohkeutta”