Testissä vedenkestävät ripsivärit – mikä ripsari pysyy kovassakin menossa

Jos ripsiväri valuu treenin aikana poskille, on vedenkestävä ripsiväri on ratkaisusi. Mutta kestävätkö vedenkestävätkään oikeasti – Fit testasi.

Vedenkestävä ripsiväri pelastaa, kun hiki valuu kasvoille treenatessa. Testasimme kuusi vedenkestävää ripsiväriä.

Näin vedenkestävät ripsivärit testattiin

  • Testaajan ripset ovat pitkät mutta piikkisuorat. Ripset taivutettiin ripsentaivuttimella ennen kunkin ripsivärin testaamista.
  • Kaikkia ripsivärejä testattiin myös seisomalla pitkään suihkun alla. Yksikään ripsiväri ei levinnyt lämpimän veden vaikutuksesta mitenkään huomattavasti.
  • Testissä ripsivärit poistettiin ripsistä vedenkestävälle maskaralle tarkoitetulla silmämeikinpoistoaineella.

 

SIROIN HARJA: Lancôme Hypnôse Custom-Wear Volume Mascara Waterproof 6,5 ml, 34 e

Mitä lupaa: Tuuhentaa ripsiä ja tekee niistä vedenkestävät 16 tunniksi. Sisältää hoitavaa B5-vitamiinia eli pantoneenihappoa. Koostumus sopii kerrostamiseen. Ei paakkuunnu eikä leviä.

Miten toimii: Siro kuituharja levittää värin siististi ripsiin. Ripsiväri erottelee ripset kauniisti. Aluksi tulos näyttää vaatimattomalta, mutta kerrostamalla saa lisää volyymiä. Tämä sopii myös niille, jotka arvostavat luonnollista lopputulosta. Väri pysyy siistinä koko päivän ja on yllättävänkin helppo poistaa silmämeikinpoistoaineella. Laadukas luottomaskara arkeen ja juhlaan.

Erityistä: Testin siroin harja sopii pienillekin silmille ja ulottuu näppärästi silmän sisänurkan pikkuripsiin.

PARAS-HINTA-LAATUSUHDE: Lumene Birch Black Volume Mascara Waterproof 11 ml, 17,90 e

Mitä lupaa: Tuuhentaa ripsiä ja tekee niistä ultramustat. Sisältää pohjoista koivunmahlaa ja suomalaista koivuhiilipigmenttiä. Koostumus sopii kerrostamiseen.

Miten toimii: Keskipullea kuituharja annostelee sopivan annoksen väriä kerralla jopa silloin, kun ripsiväri on aivan tuore. Se kertoo koostumuksen laadukkuudesta. Ripsistä tulee jämäkän kaarevat, siistit, todella mustat ja kivan tuuheat. Väri pysyy kiitettävästi ja on ihanan helppo puhdistaa. Testin paras hinta-laatusuhde.

Erityistä: Siinä missä moni muu vedenkestävä ripsiväri kovettaa ripset rapisevan raskaiksi, jättää tämä ripset kevyen ja pehmeän mutta jämäkän tuntuisiksi. Kotimainen valinta.

EDULLINEN YLLÄTTÄJÄ: Essence Double Trouble Mascara Waterproof 12 ml, 4,70 e

Mitä lupaa: Tuuhentaa, pidentää, kaartaa ja erottelee ripset. Silmälääkärien testaama.

Miten toimii: Muhkean pullea kumiharja on toiselta puolelta sileämpi. Eripituiset harjakset auttavat helposti tekemään ripsistä näyttävät. Koostumus ei ole liian märkä, joten lopputuloksesta ehtii hioa mieluisan rauhassa ilman, että ripsiin tulee klimppejä. Ripsiväri pysyy siistinä pitkälle iltapäivään, jolloin on huomattavissa pientä leviämistä ulkonurkissa. Nopea puhdistaa.

Erityistä: Testin edullisin ripsiväri on hyvin tasaväkinen hintavampien testattujen kanssa. Yllättävän hyvä hintalaatusuhde.

PARAS TUUHEUTTAJA: MAC In Extreme Dimension Waterproof Lash Mascara 1 3,39 g, 27,90 e

Mitä lupaa: Tuuhentaa, pidentää ja taivuttaa ripsiä sekä hoitaa niitä. Ei paakkuunnu eikä leviä. Pysyy pitkään.

Miten toimii: Keskipullean kumiharjan ulkonäkö hiukan arveluttaa: tuokohan se liikaa väriä ripsiin kerralla? Huoli on turha, sillä tällä saa todella tuuheat, pikimustat ja pitkät mutta siistit ripset. Maskara tekee ripsistä hieman kovat muttei häiritsevän rapisevat. Huippupysyvyydestään huolimatta väri on helppo puhdistaa. Testin parhaimmistoa.

Erityistä: Korkin muotoilun ansiosta ripsivärihylsy on erityisen helppo avata jopa kosteilla käsillä.

NÄYTTÄVÄ MONIOSAAJA: Oriflame The One 5-in-1 Wonderlash Mascara Waterproof 8 ml, 15 e

Mitä lupaa: Pidentää, tuuhentaa, erottelee, kaartaa ja hoitaa ripsiä. Koostumus on hajusteeton, tahraamaton ja karisematon.

Miten toimii: Kapea, joustava ja tiheäpiikkinen kumiharja tekee mitä lupaa. Ripsistä tulee pitkät, erotellut ja tuuheammat. Megatuuheita ripsiä tälläkään ei saa. Testatuista hitain puhdistaa, muttei kuitenkaan vaadi kohtuutonta urakkaa.

Erityistä: Kumiharja on toiselta puolelta suora ja toiselta hiukan kaareva, mikä helpottaa lopputuloksen työstämistä mieluiseksi. Värin saa harjalla lyhyisiinkin ripsiin siististi.

PITUUDEN MESTARI: Clarins Wonder Perfect Mascara 4 D Waterproof 8 ml, 31,90 e

Mitä lupaa: Tuuhentaa, pidentää, taivuttaa ja erottelee ripsiä sekä hoitaa niitä. Tunteidenkestävä koostumus kestää vettä, kosteutta, kyyneliä ja kuumuutta.

Miten toimii: Keskipullea kuituharja levittää värin siististi ja tasaisesti. Syvän musta, silkkinen koostumus suorastaan liukuu ripsiin. Tällä saa varsinkin silmin nähden lisää pituutta ja hyvinkin näyttävän lopputuloksen, kun jaksaa kerrostaa.

Koostumus on melko kostea, joten ripsiväri on parhaimmillaan muutaman käyttökerran jälkeen. Pysyy hyvin ja on suhteellisen helppo poistaa. Tekee ripsistä hieman kovan tuntuiset, mikä voi olla hyväkin asia: se on merkki siitä, että väri kiinnittyy ripsiin eikä leviä rasvaisellakaan iholla. Testin paras.

Erityistä: Väri asettuu kauniisti myös ripsirajaan näyttäen mustalta silmänrajaukselta.

Lue myös:

Puhdista kasvot oikein – 5 yleistä mokaa ja ratkaisut niihin!

Misellivesi – supermallien salainen ase kauniiseen ihoon

 

 

 

Teksti Hanna Pesonen
Kuvat iStock ja valmistajat