Misellivesi – supermallien salainen ase kauniiseen ihoon

Misellivesi on ihmeaine, josta sinun tulee tietää nämä asiat.

Muistatko vielä aikaa, jolloin meikin puhdistukseen oli saatavilla ainoastaan vaahtoavia putsareita? Kun ranskalainen apteekkikosmetiikka löi muutama vuosi sitten läpi ihonhoidossa, kaikki alkoivat yhtäkkiä puhua misellivesistä. Eikä ihme – misellivesi on supermallien salainen ase kauniiseen ihoon. Ei aikaakaan, kun kosmetiikkavalmistajat ihastuivat tähän ihmeaineeseen. Nykyään misellivesien tarjonta on laaja, ja niitä on saatavilla lähes jokaiselta kosmetiikkabrändiltä.

Mikä misellivesi?

Misellivesi poistaa kasvomeikin, vedenkestävän ripsivärin ja jopa sen itsepintaisimman huulilakan, joka ei tunnu lähtevän millään. Se on puhdistusaine, joka sisältää misellejä eli yhdisteitä, jotka imevät itseensä likaa ja rasvaa ja näin poistavat iholta meikin ja rasvalikaa.

Miten misellivesi eroaa tavallisesta puhdistusaineesta?

Useiden puhdistusaineiden teho perustuu siihen, että aine tunkeutuu ihohuokosiin ja syväpuhdistaa ihoa, toisin kuin misellivesi, joka pitäytyy ihon pinnalla. Tuotteen sisältämät misellit tarttuvat likaan ja epäpuhtauksiin ikään kuin imien niitä kohti itseään, jolloin lika irtoaa iholta.

Kenen ei tulisi käyttää misellivettä?

Jos ihohuokosesi tukkeutuvat helposti ja ihosi on taipuvainen epäpuhtauksiin, kannattaa välttää miselliveden käyttöä. Misellivesi sisältää ainesosia, jotka jättävät iholle ohuen suojaavan kalvon, mutta saattavat samalla tukkia huokosia ja häiritä normaalia talineritystä. Perinteisesti misellivesi sisältää myös ihoa kuivattavaa alkoholia, mutta nykyisin misellivesien tarjonta on niin laaja, että vaihtoehtoja löytyy myös kuivasta ja herkästä ihosta kärsivälle. Herkkäihoisen kannattaakin valita hajusteeton ja hellävaraisempi versio, sillä hajusteet ovat yksi eniten ihoärsytystä aiheuttavista ainesosista.

Kuinka misellivettä käytetään?

Misellivettä on helpoin käyttää vanulapun kanssa. Misellivesi on oiva ratkaisu kestävän kasvo- ja huulimeikin ja jopa vedenkestävän silmämeikin poistamiseen. Muista olla huolellinen: pyyhi iho niin monta kertaa, ettei vanulappuun irtoa enää meikkiä tai epäpuhtauksia. Misellivesi jättää ohuen kalvon ihon pinnalle eikä sitä tarvitse huuhdella. Jos iho ei puhdistuksen jälkeen tunnu tarpeeksi raikkaalta, voit vielä viimeistellä puhdistuksen kasvovedellä.

Lähde: Elle

Lue myös:

Puhdista kasvot oikein – 5 yleistä mokaa ja ratkaisut niihin!

11 yllättävää asiaa, jotka aiheuttavat finnejä ja epäpuhtauksia

Teksti Ida Suntio
Kuvat iStock