Tee pedikyyri kotona – 11 vinkkiä täydelliseen jalkahoitoon

Kun treenaa paljon, jalat ovat rasituksella. Anna jaloillesi hemmottelupäivä ja tee pedikyyri kotona.

Pedikyyri onnistuu helposti myös kotona. Näillä ammattilaisnikseillä jalkasi ovat näyttelykunnossa ympäri vuoden.

1. Panosta paristokäyttöiseen jalkahöylään

Paristokäyttöinen jalkahöylä on tehokkain tapa hankkiutua eroon kovettumista. Sen käyttö on helppoa ja se tekee perusteellista jälkeä. Oli laite minkä merkkinen tahansa, muista käyttää sitä vain kuivalle, puhtaalle iholle.

2. Käsikäyttöinen jalkaraspikin hoitaa homman

Jalat kannattaa raspata ennen jalkakylpyä, ellet sitten käytä kylvyn yhteydessä kovettumien poistoon tarkoitettua geeliä, joka voi auttaa irrottamaan suurimman osan kuolleesta ihosolukosta. Raspilla voi viimeistellä ne alueet, joihin geelikäsittely ei tehoa.

3. Ylläpidä pehmeyttä hohkakivellä

Hohkakivi ei ole paras ratkaisu pahimpiin kovettumiin, koska se ei ole läheskään niin tehokas kuin edellä mainittu höylä tai raspi. Ylläpitohoitoon se taas soveltuu loistavasti. Hohkakiveä kannattaa säilyttää kylppärissä ja rapsuttelu suorittaa suihkun yhteydessä; jalkojen ihon tulee nimittäin olla märkä ennen hohkakivikäsittelyä.

4. Kylvetä ensin, kuori sitten

Kovettumien lisäksi kantapään ja nilkan seudun iho saattaa erityisesti talviaikaan kuivua pahastikin. Kuorinta auttaa kuiviin alueisiin, mutta se kannattaa tehdä vasta jalkakylvyn jälkeen. Käytä kuorintahanskoja ja -ainetta. Ja muista levittää jalkoihin kosteusvoidetta heti kuorinnan jälkeen.

5. Kokeile sukkahoitoa

Jos jalkasi kaipaavat tehokosteutta, kokeile vanhanaikaista kikkaa: kuori jalat, levitä niihin paksua voidetta ja vedä jalkaasi puuvillasukat. Anna vaikuttaa yön yli. Samalla metodilla saat silkinpehmeät kädet.

6. Vaalenna varpaankynnet valkaisevilla tuotteilla

Hammastahna, hampaidenvaalennusliuskat ja vetyperoksidi ovat kotipedikyristin luottotuotteet. Kuulostaa hurjalta, mutta tehokkain tapa vaalentaa varpaankynnet on laittaa jokaisen kynnen päälle vetyperoksidiin kastettu vanulappu, antaa vaikuttaa viisi minuuttia ja hangata sitten kynnen pinnasta pois epätoivottu väri. Toinen konsti on levittää valkaisevaa hammastahnaa tai hampaidenvaalennusliuskat varpaankynsille, odottaa tovi, hangata sitten harjalla ja huuhdella.

7. Hoidata halkeilleet kantapäät ammattilaisella

Halkeilleisiin kantapäihin tehoaa parafiinihoito. Vaikka tuotteita saa myös kempparista, eurot kannattaa mieluummin sijoittaa ammattilaisen tekemään hoitoon. Jatkohoito kotona: paksua rasvaa säännöllisesti.

8. Jätä rakot rauhaan

Ensin se tärkein: rakkoja ei voi hoitaa. Ainoa mitä voit tehdä, on pitää ne puhtaina, jotta iho ei tulehdu ja odottaa, että aika tekee tehtävänsä. Käytä desinfiointiin antiseptistä ainetta ja huolehdi, että sukkasi ovat puhtaat. Oleile mahdollisimman paljon ilman kenkiä ja sukkia, jotta rakko saa hengittää eikä joudu lisähankauksen kohteeksi.

9. Käytä aina aluslakkaa

Jos haluat kynsilakan pysyvän varpaissasi mahdollisimman pitkään mahdollisimman siistinä, on sekä alus- että päällyslakan käyttäminen välttämätöntä. Levitä päällyslakka hieman varpaankynnen yli; näin se estää parhaiten värilakkaa lohkeilemasta. Pedikyyrisi saattaa kestää näillä keinoin jopa kolme viikkoa.

10. Öljyä kynsinauhasi joka toinen päivä

Kun varpaittesi kynsinauhat ovat hoidetut, saa se pedikyyrisikin näyttämään juuri tehdyltä. Öljyämistä kannattaa jatkaa säännöllisesti, oli kynsissä lakkaa tai ei.

11. Hemmottele itseäsi

Purista hieman sitruunan mehua jalkavoiteen joukkoon ja hiero sen sitten hitaasti jalkoihin. Tämä kosteuttaa, virkistää ja tekee jaloista hyväntuoksuiset. Jos kärsit halkeilevista kantapäistä, toinen hyvä kikka on sekoittaa voiteeseen vaseliinia.

Lähde: Elle

Lue myös:

Kärsivätkö jalat, jos käyttää aina lenkkareita?

Mistä levottomat jalat johtuvat?

 

Teksti Johanna Rämö
Kuvat Adobe