Säännöllinen jalkahoito kannattaa

Ota hetki aikaa ja tee jalkahoito. Näin saat kärsineet kintut kotikonstein pehmeiksi ja virkeiksi.

1. Puhdista pintaliat

Huuhtaise jalat suihkun alla ja poista sitten vanha lakka varpaankynsistä kynsi-
lakanpoistoaineella. Tässä vaiheessa voit myös levittää kynnen päälle kasvaneille kynsinauhoille niitä pehmentävän aineen.

2. Rentoudu jalkakylvyssä

Laske vatiin lämmintä vettä ja lisää veteen tuoksuvaa jalkakylpysuolaa tai -öljyä. Kaada itsellesi kuppi teetä ja rentouta sekä pehmennä jalkoja kylvyssä kymmenisen minuuttia. Nauti! Kuivaa jalat hyvin puhtaalla pyyhkeellä varpaanvälejä myöten.

3. Siisti varpaankynnet

Leikkaa tai viilaa kynnet varpaan suuntaisesti. Älä napsauta kynsiä reunoista pyöreiksi, etteivät kynnet ala kasvaa ”sisäänpäin” ihoon. Työntele kynsinauhat hellästi taaksepäin kynsinauhapuikolla tai pumpuliin käärityllä appelsiininpuutikulla.

4. Kuori kuollut iho pois

Hiero jalkoihin kuorintavoidetta ja pyörittele sitä huolella erityisesti kovettumien kohdalla. Kuori myös säärten iho. Huuhtele jalat suihkun alla tai varaa vatiin puhdasta vettä.

Voit hoitaa itsepäisiä kovettumia hellästi esimerkiksi salisyylihappoa ja karbamidia sisältävillä hoituotuotteilla.

5. Raspaa harkiten

Kovettumat syntyvät toistuvan hankauksen tai paineen johdosta. Suosi siis hankaamattomia, ergonomisia ja sopivan kokoisia kenkiä.

Myös toistuva raspaaminen saa ihon kasvattamaan lisää ihosolukkoa suojakseen. Raspaa harvoin ja käsittele silloinkin vain pahimmat kovettumat.

Lue myös:

7 askelta: Kuivat kädet kuntoon

3 supertuotetta kasvojen hyvinvointiin

Teksti Satu Varjonen
Kuvat Adobe