3 supertuotetta kasvojen hyvinvointiin

Listasimme kolme nousussa olevaa kosmetiikan raaka-ainetta, jotka hoitavat tehokkaasti ihoa. Joko nämä löytyvät sinun purkeistasi?

Kauneustrendejä tulee ja menee, mutta joskus vanhassa piilee taika. Listasimme kolme nousussa olevaa raaka-ainetta, jotka hoitavat tehokkaasti ihoa. Ne eivät ole uusia innovaatioita, mutta niiden voimaan luottaa yhä useampi kosmetiikkabrändi.

1. Ruusuvesi

Jo isoäidit sen tiesivät – ruusuvedessä on taikaa. Paitsi, että sen tuoksu on huumaava, se hoitaa monenlaisia iho-ongelmia läpi elämän.

Ruusuvesi poistaa epäpuhtauksia, tasapainottaa ihon pH-arvoa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa, joten se sopii loistavasti finnejä vastaan taisteleville. Lisäksi antibakteerinen ruusuvesi auttaa parantamaan arpia sekä haavoja. Sen sisältämät antioksidantit vahvistavat ihosoluja ja auttavat ihoa uudistumaan. Näin se sopii vanhenevalle ihollekin.

Ihme-eliksiirillä hoidetaan myös hiuksia, sillä pari suihkausta ruusuvettä hiusten pesun jälkeen tasapainottaa kutrien pH-arvoa ja kosteuttaa kuivia latvoja. Lisäksi ruusu hoitaa päänahkaa ja estää hilseilyä.

Moni myös uskoo ruusun olevan balsamia mielelle: eteerinen ruusuöljy ehkäisee huolia ja saattaa jopa ehkäistä ­syysmasennusta.

2. C-vitamiini

Ihonhoidossa on nyt oikea C-vitamiinibuumi. Uusia vitamiinia sisältäviä seerumeita ja voiteita pulpahtaa kuin sieniä sateella. Eikä ihme: C-vitamiinin sanotaan olevan paras anti-aging-ainesosa, sillä se edistää kollageenin tuotantoa ja näin vähentää ryppyjä sekä kiinteyttää ihoa.

Lisäksi se kosteuttaa, kirkastaa, poistaa punoitusta ja tasoittaa ihon väriä vähentämällä auringon aiheuttamaa hyperpigmentaatiota sekä vaalentamalla mustia silmänaluksia.

C-vitamiini toimii parhaiten muiden antioksidanttien kera tai sellaisenaan, jolloin pitoisuuden pitäisi olla 15-20 prosenttia. C-vitamiinimuotoja on useita. Tehokkainta on aktiivinen puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo, joka voi tosin ärsyttää herkkää ihoa.

Lähde: Skincity.fi

3. Prebiootit

Ihon puolustusjärjestelmä, mikrobiomi, suojaa ihoa ulkoiselta rasitukselta ja hoitaa mahdollisia tulehduksia. Mikrobiomi varmistaa, että ihon tasapainoa ylläpitävät hyvät bakteerit eli probiootit voivat hyvin. Jos ihon mikrobiomi on epätasapainossa esimerkiksi liian tehokkaan puhdistuksen tuloksena, ihosta saattaa tulla kuiva, punoittava tai ärtynyt.

Jo hetken aikaa kosmetiikkaan onkin lisätty probiootteja ylläpitämään ihon hyvälaatuista bakteerikantaa. Probiootit tarvitsevat ravintoa, joten ihonhoitotuotteisiin on ryhdytty sekoittamaan myös prebiootteja.

Prebioottisten tuotteiden tarkoituksena on tasapainottaa herkistynyttä ihoa. Vaikutus ei tapahdu hetkessä, vaan tarvitaan aikaa. Niitä kannattaakin käyttää kuureina ja säännöllisesti.

Lähde: erisan+ info

Lue myös:

Onko sinulla herkkä iho? Tarkista, että hoidat sitä oikein

Hyödynnä hävikki, valmista hemmottelevia kauneustuotteita

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Adobe