Pakkanen ja kuiva ilma saavat hiukset kuivahtamaan.

Ratkaise talvihiusten ongelmat – taklaa sähköiset hiukset ja lättänä pipotukka

Oikeat tuotteet ratkaisevat talvihiusten ongelmat, kuten sähköisyyden ja kuivan päänahan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuivat haivenet

Hiukset kaipaavat talvella kosteutta samalla tavalla kuin kädet rasvausta. Pakkanen ja kuiva ilma saavat haivenet kunnolla kuivahtamaan – vaihda siis hoitotuotteet kosteuttaviin. Kysy neuvoa ammattilaiselta tai etsi tuotteista sanoja kosteuttava tai moisturizing. Varsinkin käsitelty ja pitkä tukka on usein erityisen korppu, jolloin kannattaa satsata perushoitsikan lisäksi jätettävään hoitoaineeseen. Se viimeistelee hoidon. Myös öljyjä voi kokeilla. Jos peset hiukset joka päivä, varmista, ettei sampoo ole liian pesevä.

Sähköiset hiukset

Myös hiusten sähköistyminen johtuu kosteuden vähenemisestä. Samat aseet toimivat siihen kuin kuiviin hiuksiin. Paras ase sähköisyyteen on suihkutettava hoitoaine, jota voi lisäillä pitkin päivää kuiviin hiuksiin. Muotoilutuotteet, kuten lakka, auttavat hetkeksi, mutta eivät korjaa ongelmaa, eli kosteuden puutetta.

Pöllyävä päänahka

Toisilla ongelmana on päänahan kuivahtaminen. Sen tunnistaa pöllyävästä, kevyestä hilseestä – joka ei ole siis varsinaista hilsettä. Oikea hilse on rasvaista ja laastimaista. Jos päänahan hilse pöllyää, suurin moka on ottaa käyttöön hilsesampoo. Nappaa suihkuun mukaan päänahkaa kosteuttava sampoo ja hoitoaine. Kampaamoista löydät myös päänahalle tarkoitettuja voiteita, jotka eivät tee hiuksista rasvaisia.

Pipopää

Lättätukkaa auttavat tyveen suihkittu kuivasampoo tai hiuspuuteri – ne kohottavat ja pitävät pehkon vähän pöyheämpänä.

Pro-vinkki: Rasvoittuva tukka ja kuiva päänahka

Joskus vaikuttaa siltä, että hiukset rasvoittuvat nopeasti, mutta päänahka hilseilee kuivana. Tällöin syynä voi olla liian pesevä sampoo, jolloin päänahka yrittää paikata tilannetta erittämällä yhä enemmän talia. Valitse silloin pesuun hoitava ja kevyt tuote.

Lähde: Kampaaja Anni Seppänen, Hiusfashion Ruohiksen talli

Lue myös:

Haaroittuvat latvat ja karhean kuiva tukka? Näillä tuotteilla hoidat hiuksia

Lyhyiden hiusten hittikampaus, joka sopii myös treenaajalle

Kotoisen spa-hetken parhaat hoitotuotteet

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fotolia