aurinkorasva

9 x aurinkorasva, jota ilman et pärjää tänä kesänä

Aurinkorasva vielä haussa? Nappaa tästä uusi suosikkisi!

1. Schrammek Solar+ Protect Fluid kasvojen aurinkosuojaseerumi annostellaan näppärällä pipetillä. SK 50. 49,50 e.

2. Nopeasti imeytyvä Shiseido Sports Invisible Protective Mist Spray sopii vartalolle ja kasvoille. Uusi Wet Force -­teknologia muodostaa iholle suojaavan kalvon. SK 50. 47 e.

3. Hajusteeton Nivea Sun ­Sensitive Immediate Protect -aurinkorasva rauhoittaa herkkää ihoa. SK 50. 15,50 e

4. Geelimäinen Clarins Invisible Sun Care Gel-to-Oil for Body -aurinkosuoja muuttuu iholla vedenkestäväksi öljyksi. SK 30. 29,60 e.

5. Luomulaatuinen Mossa Natural Sun -aurinkosuojavoide on buustattu ihoa hellivällä tyrni­öljyllä. SK 20. 16,45 e.

6. Hiekan ja hien kestävä La Roche-Posay Anthelios -aurinkosuojaemulsio ei ärsytä herkkää ihoa. SK 50. 21 e.

7. Garnier Ambre Solaire UV Water Face and Body Mist -suoja­suihkeessa on innovatiivinen pyöreä sumutin, jonka ansiosta suihke levittyy tasaisesti. SK 30. 14,50 e.

8. Korres Citrus Sport ­sopii ­kasvoille ja vartalolle. E- ja B5-vitamiineja sisältävä aurinkorasva tekee ihosta kimmoisan. SK 50. 40 e.

9. Vedenkestävä Avène Sport Fluid sisältää ihosoluja suojaavia antioksidantteja. SK 50. 24,20 e.

Mitä aurinkorasvapurkki kertoo?

UVB-säteily tunkeutuu vain ihon pintaosiin. Se saa ihon ruskettumaan, mutta se myös aiheuttaa ihon palamisen. Suojakerroin SPF (Sun Protection Factor) ilmoittaa UVB-suojan määrän.

UVA-säteet kulkeutuvat ihossa syvemmälle kuin UVB-säteet, aina verinahkaan asti. UVA läpäisee myös ikkunalasin. Ne aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemistä, pigmenttimuutoksia ja joskus myös valoihottumaa. UVA-suojakerroin on oltava vähintään kolmannes UVB-suojakertoimesta.

SPF eli aurinkorasvan suojakerroin ilmoittaa karkeasti, kuinka monta kertaa normaalia kauemmin auringossa voi oleskella ­palamatta.

VEDENKESTÄVÄ merkintä kertoo, että kahden 20 minuutin mittaisen vedessäoloajan jälkeen ihollasi on enää 50 prosenttia alku­peräisestä suojakertoimesta. Erittäin vedenkestävä kestää neljä uintikertaa. Tosin fiksu lisää voidetta jokaisen uintikerran jälkeen.

HIEKANKESTÄVÄ merkintä saattaa löytyä uusista voiteista. Se kertoo, että viiden minuutin hiekassa möyrimisen jälkeen iholta on kadonnut 50 prosenttia ­suojasta.

Tilaa Fit!

Lue myös:

”Suojakerroin estää rusketuksen” ja muut myytit

5 vinkkiä: Näin saat jalat kesäkuntoon

 

Teksti Päivi Ekola ja Anna Povenius
Kuvat Fotolia ja valmistajat