Kuorinta, kosteutus ja sävytys takaavat sortsikelpoiset sääret.

5 vinkkiä: Näin saat jalat kesäkuntoon

Auringon kutittaessa tekee mieli heittää treenileggarit nurkkaan ja vaihtaa sortseihin. Ah vapauttavaa – ensin kuitenkin pitää tehdä pientä hienosäätöä ja loihtia ihosta katseen kestävä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1 Jalkakylpy

10 minuutin jalkakylpy lämpimässä vedessä paitsi rentouttaa myös pehmentää tassut niin, että kovettumat lähtevät raspilla helpommin. Vaikeimmat kohdat ovat usein kantapäissä ja isovarpaissa.

Super Soak Organic Healing -kylpysuola sisältää ihoa pehmentävän merisuolan lisäksi muun muassa sinappia, joka lisää verenkiertoa ja helpottaa maitohapottuneiden lihasten toipumista. Plant Apothecary, 36,95 e.

Ecotoolsin jalkaharjan ja raspin yhdistelmällä kovettumat saavat kyytiä, 6,90 e.

2 Kuorinta

Kun jalkaterien iho liotuksen jälkeen tuntuu pehmeämmältä, kuori jalat suihkussa kauttaaltaan. Käsittele jalkapöydät ja polvet erityisen huolellisesti, sillä ne ovat usein kaikkein kuivimmat alueet. Jos haluat kesäisen sävyn sääriin, muista että tasaisimman lopputuloksen saat, kun kuorit ihon päivää ennen itseruskettavan tuotteen käyttöä.

Kosteuttava suola-kahvikuorinta tekee ihosta sileän ja pehmeän. Flow kosmetiikka, 22,60 e.

3 Kosteutus

Koska et halua olla laikukas kirahvi, kannattaa panostaa kuivimpien kohtien kosteuttamiseen. Kuiva iho imee itseruskettavaa enemmän kuin normaali. Usein polvet ja nilkat ovat kriittiset kohdat. Jos ihosi ei ole kovin kuiva, voit jättää muut kohdat rasvaamatta. Näin varmistat tasaisen lopputuloksen.

Heel & Elbow Dry Skin Repair -voide sopii erityisesti pehmentämään kuivia kohtia, kuten kantapäitä. AHA- ja PHA-hapot kuorivat, E-vitamiini ravitsee. Exuviance, 37 e.

Vartalovoiteen inkivääriä ja limettiä sisältävä tuoksu herättää takuuvarmasti talvihorroksesta. Aloeuute ja B5-vitamiini pitävät ihon joustavana. Korres, 16,50 e.

4 Sävytys

Levityshanska takaa tasaisen lopputuloksen. Kertakäyttöinen kumihanska ajaa myös asian. Samalla säästyt siltä, että kätesi muuttuvat kummallisen värisiksi. Levitä voidetta pyörivin liikkein ylhäältä alaspäin. Tarkista, että itseruskettava levittyy kaikkialle.  Kannattaa noudattaa tuotteen ohjeita, mutta nyrkkisääntönä voi pitää, että antaa voiteen imeytyä hetken ennen kuin pukeutuu. Useimmat tuotteet vaativat kahdeksan tunnin vaikutusajan, joten fiksuin tapa on levittää tuote ennen nukkumaanmenoa.

Vaahtova rusketusvesi kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja antaa iholle luonnollisen päivetyksen 6−8 tunnin jälkeen levityksestä. Vita Liberata, 33 e.

5 Lakkaus

Huolitellut varpaat kruunaavat jalkojen kesä-lookin. Leikkaa varpaiden kynnet aina suoraan, jotta kynnet eivät kasva sisäänpäin. Kynsien reunoja voi toki hieman pyöristää viilalla. Valitse lakka fiiliksen mukaan – tänä kesänä vallalla ovat leikkisät shokkivärit, pastellit ja nuden sävyt.

Säihkyvä sininen kesälakka hulluttelee varpaankynsissä. Mavala sävy 343 Blueberry, 5,20 e.

Lue myös:

7 vinkkiä parempaan ihonhoitoon

Hoida ihoa ja hiuksia oikein – muista nämä 16 kauneusrutiinia

Kuiva iho tarvitsee kosteutusta

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia Valmistajat