Onko timmi kroppa seksikkäin asusteesi, Lotta Hintsa?

Lotta Hintsa, 27, kommentoi liikkumisen ja terveyden kliseitä.

VÄITE: FITNESSMIMMIT VIEVÄT MISSIEN MIEHET.

Antaa mennä, viekää pois! Itse väitin, etten ikinä alkaisi seurustella jääkiekkoilijan kanssa. Ja ups, rakastuin parhaaseen ystävääni. Kristian vannotti, etten saisi hakea missikisoihin. Ja ups, sain pikku päähänpiston. Ihmiset lokeroivat parisuhteemme, mutta nykyään ajattelen, että yksi hailee!

VÄITE: NAINEN ON PARHAIMMILLAAN 30-VUOTIAANA.

Toivotaan niin. Vanheneminen ei pelota minua. Jos alan kolmekymppisenä näyttää aikuiselta ja olen viisaampi, niin win-win. Lehtikuvissa olen joskus onnistunut näyttämään keski-ikäiseltä, vihaiselta mieheltä, mutta siviilissä ilman meikkiä ja näillä pullaposkilla ikäarvio osuu aina alakanttiin. Viimeksi eräs myyjä veikkasi minua 17-vuotiaaksi. Sitä nuorempi en kuulemma voinut olla, koska ”tissit”.

VÄITE: JOS NOUDATTAA AINA SÄÄNTÖJÄ, HAUSKUUS JÄÄ KOKEMATTA.

Olen aina ollut hieman vastarannankiiski, koska liika sääntöjen noudattaminen vie spontaaniuden elämästä. Kun eräässä muotinäytöksessä malli kertoi paastonneensa viikon, pisti niin vihaksi, että söin illalla kilon karkkeja. Ihan vain siksi, että en tee niin kuin ”pitäisi” kelvatakseni jollekulle.

VÄITE: RÄÄKKITREENI ON PARAS TREENI.

Kieltämättä, sillä saan parhaat kiksit itseni ylittämisestä: vien kroppani äärirajoille barressa tai HIITissä. Himmaaminen on välillä vaikeaa. Viimeksi palauttava lenkkini muuttui intervallijuoksuksi ja välillä laitan ”kävelyrintsikat” salille, etten voisi juosta juoksumatolla.

VÄITE: RUOKA ON IHMISEN BENSAA.

Ei, vaan paljon muuta. Rakastan makuja, tekstuureja, syömistä, herkuttelua ja pupeltamista. Luen päivittäin uutta tietoa ruuasta ja sen vaikutuksista mieleen ja kehoon. Kristian on osa koelaboratoriotani. Viimeisimpänä olemme ottaneet omenaviinietikkashotit aamuihimme ja paleo blondiesit ovat korvanneet einesherkut.

VÄITE: TIMMI KROPPA ON SEKSIKKÄIN ASUSTEENI.

Kysyin Kristianilta, olenko timmi ja hän totesi: ”Et sinä nyt ihan paskassakaan kunnossa ole.” Itse ajattelen, että seksikkyys kumpuaa muualta, ehkä siitä, etten ota itseäni liian vakavasti. Kropallani on ilkeä tapa aloittaa menkat ja kerätä neljän kilon nestepöhö aina, kun minulla on bikini- tai alusvaatekuvaukset. Jos miettisin liikaa, miltä näytän, olisi mahdotonta saada itseluottamusta esiin.

VÄITE: HERKKUHETKI PITÄÄ ANSAITA.

Koiramme antavat tassua ja ansaitsevat siten herkkuja. Minä haen pakastimesta jäätelöä silloin, kun himo iskee. Yritän kuitenkin aina kuunnella kroppaani: jos minulla on kookossipsipussi kädessäni, tiedän, että syön sen kerralla, joten mietin kaksi kertaa, otanko ensimmäistäkään.