Ohjaaja kokee myös ulkonäköpaineita

Millaisia ulkonäköpaineita ohjaaja kohtaa? Me selvitimme!

Jumppaohjaajakaan ei säästy ulkonäköpaineilta. Joskus kun paidan helma nousee ohjatessa ylös, tulee mieleen, että näkevätköhän kaikki asiakkaat löysän röllykkävatsani. Jos olen itse asiakkaana, minua ei todellakaan haittaa, onko ohjaaja lihava vai laiha. Persoona ratkaisee!
Nainen, 31

Itselläni ei koskaan ole ollut ulkonäköpaineita – aikuisten oikeasti! Mietin pukeutumisessani vain sitä, kenelle ohjaan. Ylipainoisten ryhmään laitan t-paidan ja bodypump-tunnille tiukat vaatteet. En ole koskaan jutellut ohjaajien kanssa ulkonäköpaineista, mutta olen nähnyt pukuhuoneessa silikonitoppausten asettelua topin alle, ihon rasvausta, punnerruksia ja hiusten lakkaamista.
Nainen, 32

En usko, että moni paljon ohjaava on itseensä tyytyväinen. Monella on aivan vääristynyt kuva omasta kropasta. Aikoinaan vedin 30 tuntia jumppaa viikossa, ja aina oli kohta, jota olisi voinut parantaa. Jälkeenpäin kun katselen kuvia itsestäni, olin tosi lihaksikas – ehkä jopa liiankin. Eli ei ohjaajakaan näe itseään oikein. Vertailu ohjaajien kesken on tosi kovaa, jopa kadehtiminen. Unelmavartalo pitää saada hinnalla millä hyvänsä, ja hyväkroppaisille voidaan jopa piruilla kateuden takia. Tiedän pari tosi lihavaa ohjaajaa, jotka ohjaavat paljon tunteja. Ristiriita ei anna ehkä asiakkaille tehokkainta kuvaa ohjaajasta.
Nainen, 31

Vapaa-ajallani saan joka toinen päivä hepuleita liian runsaista reisistäni ja pienistä rinnoistani, mutta kummasti jumppatunnilla ne muuttuvat positiiviksi asioiksi: reisissäni on voimaa kuin pienessä kylässä, ja pienet kiinteät rintani antavat vapauden hyppiä miten päin tahansa. Ehkä siksi haluankin olla aidan tällä puolella vetämässä jumppaa, ettei minulle jää aikaa katsella itseäni peilistä ja masentua epätyydyttävästä kuvastani.
Nainen, 28

Ohjaajat puhuvat joskus esimerkiksi veltosta mahastaan. Ei ole kivaa, jos asiakkaat näkevät minun valaanmahani -tyyppisiä keskusteluja olen kuullut. Joskus tulee ajatelleeksi, että näytänkö tarpeeksi vahvalta, sillä olen melko rimpula ohjaajaksi. Kun menen ohjaamaan, katson pukuhuoneessa kerran peiliin, onko kaikki päällisin puolin hyvin. Haluan näyttää pirteältä, iloiselta ja hyväntuuliselta.
Nainen, 39

Yleensä sen verran panostan, että vähän meikkaan, mutta hyväntuulisuus ja läsnäolo ovat mielestäni ne piirteet, joilla asiakkaat valloitetaan. Hyvä tunti on sellainen, josta jää hyvä fiilis, enkä usko, että ohjaajan ulkonäöllä on sen kanssa paljon tekemistä.
Ei meillä ohjaajien kesken ole ollut ulkonäköpaineista puhetta, tosin joskus liian lyhyet työpaidat ovat ärsyttäneet. Bodypump-tuntia vetäessä on juolahtanut mieleen, olenko tarpeeksi lihaksikas toimimaan auktoriteettina isoille miesasiakkaille.
Nainen

Huonona päivänä tekisi mieli olla menemättä ryhmän eteen – tai ainakin sitä pukee silloin jonkun kaavun päällensä. On hetkiä, jolloin kesken tunnin epävarmuus hiipii ja miettii, että napa sisään ja valot himmeeksi. Tosin itse en koe ryhmätilannetta niin haastavana kuin päätyötäni personal trainerina. Ryhmäliikunnassa kollegani ovat suurin osa ihan normaalikokoisia, mutta personal trainereista ihmisillä on mielikuva, että olemme täydellisen rasvattomia ja kireävartaloisia… Se luo paineita!
Nainen, 28