Näin saat nopeasti energiaa!

Kolme asiantuntijaa kertoo, miten väsymys taklataan pikakonstein.

Hyvinvointibloggaaja ja malli Vilma Peltonen:

”Aloitan aamun jääkylmällä kasvopesulla. Päivän aikana pidän nesteytyksestä huolen ja juon kahvin sijaan paljon vettä ja vihreää teetä. Teen usein myös viherjuoman, johon tulee nokkosuutetta, msm+c -jauhetta, viherjauhetta ja sitruunaa veteen sekoitettuna. Olo raikastuu hetkessä.”

 

Joogaopettaja Mia Jokiniva:

”Kun olo on nuutunut ja tekisi mieli keittää kahvit, kokeilen ensin lempihengitysharjoitustani. Tyhjennän keuhkot parilla liioitellulla uloshengityksellä. Lasken sitten sisäänhengityksellä kymmeneen. Yksi lasku voi olla vajaan sekunnin mittainen. Pidätän hengitystä kymmenen laskua. Jatkan hengittämällä ulos kymmenen laskun ajan. Teen 5–6 kierrosta. Harjoitus lisää kertahengityskapasiteettia ja näin ollen myös hapen ja hiilidioksidin kiertoa kehossa. Aivot saavat enemmän happea käyttöönsä ja mielikin terävöityy.”

 

Juontaja ja Supermoodin perustaja Anne Kukkohovi:

”Ehdoton energianlähteeni on infrapunasauna. Se ei perinteisen saunan tapaan tee raukeaksi, vaan olo on kirkas ja pirteä. On sanottu, että se vastaisi kymmenen kilometrin lenkkiä, siitä en tiedä, mutta infra on ollut minulle henkireikä pitkien tv-tuotantojen aikana. Toinen kikkani on hammaspesu, niin oudolta kuin se kuulostaakin. Kun olen väsynyt ja työpäivän jälkeen pitäisi lähteä uudelleen ’radalle’, hammaspesu on kuin uusi alku, uusi aamu.”