Muusikko Mira Luoti, Fitnessmalli-voittaja Maiju Riskala ja purjelautailija Alexandra Blinnikka.

Mira Luoti ja muut tunnetut naiset kertovat, miten ovat oppineet arvostamaan itseään

Itsen rakastaminen ja arvostaminen ei onnistu kaikilta itsestään. Muusikko Mira Luoti, purjelautailija Alexandra Blinnikka ja Fitnessmalli-voittaja Maiju Riskala kertovat, miten he ovat oppinet itsearvostusta.

Mira Luoti, muusikko

”Arvostan itseäni, koska pidän huolta itsestäni. Olen synnyttänyt kolme lasta. Työni takia joudun valvomaan ja lasten takia palautumista ei ole, vaan arki jatkuu. Jaksan paremmin kun syön hyvin ja urheilen.

Yritän puhua itselleni kauniisti. Aina ei ole mahdollista syödä terveellisesti, aina ei ole mahdollista liikkua, eikä aina ehdi nukkua, mutta en tee siitä ongelmaa. Ajattelen kuitenkin positiivisesti, että olen terve. Vaikka välillä ei jaksa huolehtia itsestään, arvostan silti itseäni niinäkin päivinä, kun olen aivan räjähtänyt.

Iän myötä olen oppinut arvostamaan itseäni enemmän. Vaikka minulla on lapsia, olen onnistunut pitämään itsestäni huolta. Olen oppinut myös kieltäytymään asioista, jos en jaksa. Minua ei vihata vaikka jättäisin tekemättä jotain. Riitän juuri sellaisena kuin olen.”

Arvostan itseäni niinäkin päivinä, kun olen aivan räjähtänyt.

Alexandra Blinnikka, purjelautailija

”Olen aina ollut erittäin kriittinen itseäni kohtaan, varsinkin nuorempana, mutta olen päättänyt rakastaa itseäni liiallisen kritisoinnin sijaan. Parisen vuotta sitten aloin harjoittelemaa päivittäin positiivista ajattelutapaa ja arvostusta. Kerron joka päivä itselleni ääneen jotain positiivista. Kerron myös, että olen tarpeeksi. Kuuntelen myös päivittäin ”positive affirmation” -meditaatioita.”

Kerron itselleni, että olen tarpeeksi.

Maiju Riskala, Fitness-malli-voittaja

”Olen ollut kova miellyttämään muita. Aiemmin tekoni eivät ole palvelleet omaa etuani, vaan muut ovat hyötyneet kustannuksellani. Koin uupumuksen neljä vuotta sitten ja silloin päätin alkaa panostamaan enemmän omaan hyvinvointiini. Sitä kautta myös arvostus itseäni, omia mielipiteitäni ja itselle tärkeitä valintoja kohtaan kasvoi: ymmärsin, että jokainen on oman elämänsä tärkein henkilö, eikä ole millään tapaa itsekästä pitää itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan huolta. Mielestäni itsensä arvostaminen näkyy siinä, että haluaa itselleen hyvää: liikkuu, syö hyvin, omaa positiivisia ajatuksia itsestään ja tulevaisuudestaan. Itseään tulee rakastaa ja arvostaa, jotta voi rakastaa muita ja odottaa vastavuoroisesti, että muut arvostavat sinua.”

Tilaa Fit!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Krista Pärmäkoski:”Haluan näyttää, kuinka paljon urheilija syö”

Erika Vikman: ”Voin paremmin kuin koskaan”

Ratakelaaja Amanda Kotaja: ”Olen ollut ankara itseäni kohtaan”

Teksti Miia Vähähyyppä