meikkaamisen lopettaminen

7 asiaa jotka tapahtuvat, kun lopetat meikkaamisen

Meikkaamisen lopettaminen voi tehdä olosta epävarman. Plussapuolia on kuitenkin paljon haittoja enemmän.

1. Saat aamuihisi enemmän aikaa

Vaikka tuntisitkin olosi alkuun epävarmaksi ilman meikkiä, se tunne hälvenee kun huomaat, kuinka paljon meikkaamisen lopettaminen vapauttaa aikaa muulle tekemiselle. Vaihda meikkihetki vaikkapa itsetuntoa boostaavaan aamujoogaan. Tai käytä ylimääräinen hetki nukkumiseen. Silloin meikkiä ei välttämättä edes tarvita, kun väsymystä ei tarvitse piilottaa pakkelin alle.

2. Stressaat vähemmän

Kauneusrutiinit ovat kovaa ja stressaavaa hommaa. Tasainen meikkipohja, paakuttomat ripset tai symmetriset kulmakarvat eivät vain onnistu joka aamu. Helppo ratkaisu stressinpoistoon onkin meikkaamisen lopettaminen.

3. Ihosi kirkastuu

Meikkivoide, peitepuikko, puuteri, poskipuna, highlighter, aurinkopuuteri… Meikatessa iholle tulee usein levitettyä aikamoinen määrä eri tuotteita. Ja jos olet täysin rehellinen itsellesi, puhdistatko joka ilta nassustasi kaiken meikin ja lian oppikirjan mukaisesti? Anna ihohuokosillesi tauko niitä tukkivista aineista ja saatat huomata pienten epäpuhtauksien katoavan jo muutamassa päivässä.

4. Näytät nuoremmalta

Tämä kohta pätee erityisesti, jos meikkaat yleensä raskaasti. Ne pisamat nenän ympärilläsi ja puna poskillasi, joita yrität yleensä meikillä peittää, tekevät sinusta tosiasiassa nuoremman näköisen.

5. Panostat enemmän ihonhoitoosi

Jos aiot lähteä liikenteeseen meikittömänä, haluat luonnollisestikin ihosi näyttävän niin hyvältä kuin mahdollista. Ihosi kiittää, kun kylppärin peilikaappi täyttyy seerumeista, naamioista ja aurinkosuojan sisältävistä tuotteista.

6. Kiinnität enemmän huomiota myös hiuksiisi

Meikkaamisen lopettaminen ei tarkoita, että lopettaisit ulkonäöstäsi välittämisen. Käytä muutama aamustasi vapautuneesta minuutista hiuksiisi. Siloita aamuinen pörrötukka, tai kokeile sitä upeaa lettikampausta, josta olet haaveillut jo pitkään.

7. Huomaat, ettet tarvitse meikkiä (tai ainakaan yhtä paljoa)

Kun olet tottunut olemaan ilman meikkiä, kasvojen pakkelointi saattaa tuntua vieraalta. Kunnon meikkivoidekerroksen levittämisen sijaan saatat huomata käyttäväsi vain vähän peitevoidetta. Tai ehkä tumman smoky eye -meikin sijaan sipaiset ripsiin vain kevyen kerroksen maskaraa.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Tee meikki, hiustenlaitto ja ihonhoito näin – Säästät päivittäin yli tunnin aikaa!

Näppylöitä naamassa? Syy voi löytyä meikkipussistasi

Saako meikit kasvoilla treenata? Yhdistä hikoilu ja ihonhoitorutiinit näin

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia