HP Parviainen: ”Iloitaan siitä, että joku uskaltaa yrittää”

Duudsoneista tuttu HP Parviainen haluaa kannustaa ihmisiä lapsenmielisyyteen ja rohkeuteen kulkea omaa polkuaan.

HP Parviainen on 39-vuotias Duudson. Duudsonit ovat Mielenterveyden keskusliiton vuoden 2021 Hyvän mielen lähettiläitä. Seuraa Instagramissa @hpdudeson.

”Yritän kiinnittää huomiota negatiivisten asioiden sijaan positiivisiin asioihin. Vaikka jokainen on luonteeltaan erilainen, uskon, että voimme itse vaikuttaa vähän siihen, miten näemme asiat.

Kannattaa pitää kiinni siitä, minkä kokee tärkeäksi. Tutustuin aikoinaan Jukkaan, Jarppiin ja Jarnoon lumilautailun ansiosta. Lumilautailun kautta mukaan tuli kuvaaminen, ja nyt meillä on takana 30 vuotta ystävyyttä ja 20 vuotta työtä yhdessä. Olen myös ollut Jarnon kanssa kolme kertaa lumilautailemassa Japanissa. Se on ainoa kerta, kun olen päässyt laskemaan puuterilla. Matkat ovat olleet minulle syvää sielunhoitoa, jolloin kaikki muu unohtuu. Mutta vaikka reissut ovat mahtavia, vuodessa on monta muutakin päivää. Elämässä on enemmän pieniä kuin isoja asioita, joten on hyvä oppia nauttimaan myös niistä pienistä.

Me suomalaiset emme ole ollenkaan niin juroja ja sisäänpäinkääntyneitä kuin luulemme.

Olemme Duudsoneissa yrittäneet nostaa esiin lapsenmielisyyden tärkeyttä, vaikka se onkin ehkä näkynyt enemmän tekoina kuin sanoina. Lapsenmielisyys ei tarkoita lapsellisuutta vaan sitä, että uskaltaa laittaa itsensä likoon eikä ota itseään ja elämää liian vakavasti.

Matkoillani olen huomannut, että me suomalaiset emme ole ollenkaan niin juroja ja sisäänpäinkääntyneitä kuin luulemme. Meidän on ehkä kuitenkin helpompi nähdä uhkia kuin mahdollisuuksia. Toivoisin, että tämä muuttuisi ja että osaisimme iloita siitä, jos joku uskaltaa yrittää. Tärkeintä on oma matka eikä se, mitä muut tekevät.”

 

Lue myös:

Juhani Koskinen: ”Mieleni oli kuin murtunut jalka”

Pysyvä elämäntapamuutos tarvitsee itsemyötätuntoa

Teksti Anu Piippo
Kuvat Elina Simonen