Flunssa pakottaa petiin – syö näin treenitauon aikana

Syömällä oikein nopeutat paluutasi liikkumaan.

Kun liikunta on tauolla, kannattaa kiinnittää huomiota ravinnon määrään ja laatuun.

Sairaanakin lautasella pitää olla laadukkaita proteiineja, hyviä rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Hiilihydraattien tarve riippuu fyysisestä aktiivisuudestasi. Pidä sairastellessasi proteiinien ja rasvan saannin ennallaan mutta vähennä hieman hiilareita. Jätä esimerkiksi lounaalta tai päivälliseltä riisi, pasta ja perunat pois ja ota tilalle reilummin kasviksia. Myös iltapalan hiilareita voit karsia hieman, sillä yöksi ei tarvitse tankata energiaa.

Muista, että aineenvaihdunnalle ja olollesi on parasta, että pidät ruokailurytmin ja määrän tasaisena. Jos syöt liian niukasti, olosi on entistäkin vetämättömämpi ja aineenvaihduntasi siirtyy säästöliekille.

Flunssaisena ja sängynpohjalla maatessa herkkuhoukutukset voivat hiipiä mieleen. Pientä hyvää voi itselleen sallia, mutta jos houkutus huutelee koko ajan, muista sanonta: ”Hetki suussa on ikuisuus vyötäröllä.” Emmehän halua kerryttää sängynpohjalla ylimääräisiä kiloja, jotka hankaloittavat ja hidastavat treenifiilikseen pääsemistä.