Chachi Hildén

Chachi Hildén: ”Tanssiessa ilmaisen tunteitani”

Tanssija Chachi Hildén on tanssinut ympäri maailmaa. Nyt hän treenaa kotona Espoossa, kun vauva nukkuu päiväuniaan.

Chachi Hildén tunnetaan Suomessa lähinnä Dudeson-äijä Jukka Hildénin vaimona, mutta hän loi kansainvälisen tanssiuran jo teini-ikäisenä. Hän on myös koreografi, näyttelijä ja Youtube-tähti. Taiteilijana hänet tunnetaan nimellä Chachi Gonzales.

Chachi Hildén on kotoisin Houstonista ja asui Los Angelesissa ennen kuin muutti Suomeen. Parilla on vuoden ikäinen tytär Sophia, lisäksi perheeseen kuuluvat Jukan kaksi lasta edellisestä avioliitosta.

− Nautin, kun Suomessa elämä on ollut paljon hitaampaa ja perhekeskeisempää kuin Yhdys­valloissa, Chachi Hildén sanoo.

Chaci Hildén itsenäistyi 15-vuotiaana

Tanssi on ollut minulle keino paeta ja käsitellä vaikeita asioita. Lapsuuden perheessäni ei aina osattu kommunikoida oikein, ja kärsin siitä. Tanssiessani pystyin ilmaisemaan tunteitani ilman sanoja. Aloitin baletin neljävuotiaana. Yhdeksän ikäisenä halusin kokeilla hip hopia ja se vei sydämeni. Olin ujo lapsi, mutta tanssiryhmäni suvaitsevainen ja lämmin ilmapiiri rikkoi tuon kuoren. Tanssi teki minusta sellaisen, kuin nykyisin olen.

Aikuistuin nuorena. Olin 15-vuotias, kun tanssiryhmämme I aM mE pääsi America’s Best Dane Crew -ohjelmaan. Siitä elämä ikään kuin alkoi ja harrastuksesta tulikin ammatti. En ollut ajatellut päätyväni ammattitanssijaksi, vaan unelma-ammattini oli ollut lastenlääkäri. Ohjelman voiton myötä elämästä tuli superkiireistä, sillä kiersimme esiintymässä lähes 40 maassa. Olen onnekas, että sain niin valtavasti elämänkokemusta.

Tanssitähdestä äidiksi

Rakastan Suomea, vaikka välillä toki ikävöinkin perhettä, ystäviä, Los Angelesia sekä kaupungin energiaa. LA on unelmien kaupunki, jossa kuka tahansa voi päästä pitkälle. Suomessa parasta on turvallisuus ja puhtaus. On ollut hienoa kasvaa täällä äidiksi. Olemme päättäneet jäädä ainakin vuodeksi Suomeen, ja USA:n tulevien presidentinvaalien tuloksesta riippuu, olemmeko palaamassa takaisin.

Halusin nuorena äidiksi, sillä olen hyvin perhekeskeinen. Rakastuttuani Jukkaan elämässäni olikin nopeasti kolme lasta. Jukan lasten kanssa sain lämmitellä omaa äitiyttä. Meksikolaistaustaisena en ehkä ole maailman kärsivällisin, mutta sitäkin olen saanut ­opetella. Rakastan lapsia ja olisin jo valmis hankkimaan toisen vauvan. Tuoreena äitinä huolehdin välillä liikaakin, mutta onneksi Jukka osaa luoda positiivisen ilmapiirin ja auttaa minua näkemään asiat oikeassa valossa.

Olen onnekas, että Jukka on elämässäni. Alussa saimme suhteen vuoksi kuraa niskaamme, mutta tiesin suhteemme oleva oikein. Hän luo ympärilleen positiivisuuden auran. Hän on niin energinen, että saa minutkin mukaan ja poistumaan mukavuusalueeltani. Vähän aikaa sitten olimme treffeillä ja Jukka sai minut ilmoittautumaan laskuvarjohyppyyn, vaikka minulla on korkeanpaikankammo.

Chachi Hildén liikkuu ja hemmottelee itseään vauva-arjen keskellä

Yritän elää terveellisesti, mutta voin halutessani syödä surutta kokonaisen suklaalevyn. Olen oikea sokerihiiri! Yritän joka päivä treenailla. Kun Sophia menee aamulla ensimmäisille päiväunilleen, treenaan ensin puoli tuntia ja venyttelen sen perään toiset puoli tuntia. Haluan pysyä aktiivisena, sillä muutoin kadotan itseni. Haluankin jatkuvasti oppia uutta; seuraavaksi voisin opetella salitansseja Tanssii tähtien kanssa -ohjelman innoittamana.

”Elämässä ei koskaan saisi lopettaa opiskelemista. Rakastan uusia asioiden kokeilemista.”

Armollisuus itseäni kohtaan on tärkeää nykyisessä elämäntilanteessani. Vauva on muuttanut elämääni paljon; huolehtiminen kulkee mukana aina ja elämästä on tullut aikaisempaa ennakoimattomampaa. Siksi on tärkeää olla unohtamatta itseä ja ottaa välillä omaa aikaa. Joskus menen esimerkiksi manikyyriin, mutta usein riittää, että saan istuskella itsekseni omien ajatusteni kanssa tai ottaa vaikka päikkärit.

Lue myös:

Tanssija Tinze: En ole koskaan jättänyt mitään tekemättä siksi, että pelkäisin

Tanssija Heidi Naakka: Ikä ja rohkeus ovat opettaneet kuuntelemaan kehon viestejä