Tanssija Tinze: ”En ole koskaan jättänyt mitään tekemättä siksi, että pelkäisin”

Ammattitanssija ja twerkkauksen opettaja Tinze voimannuttaa naisia.

Tinze eli Tia-Maria Sokka, on 29-vuotias ammattitanssija, twerkkauksen opettaja ja Tinze Twerk Studion omistaja. Mukana Fitnesspäiväkirjat -ohjelmassa TV5:llä. Seuraa Instagramissa
@tinzeofficial.

Olin nuorena ujo ja podin esiintymis­jännitystä, jos jouduin esimerkiksi luokan eteen puhumaan. Tanssi on aina ollut minulle luontainen tapa ilmaista itseäni ja se on opettanut minut rakastamaan omaa kehoani ja lisännyt itsevarmuuttani. Uskon, että twerkkauksen suosio johtuu juurikin siitä, että arjen vastapainoksi voi heittäytyä pois mukavuusalueelta. Twerkkaus on seksikästä ja se saa olon tuntumaan upelta. Yhteisömme on tiivis ja se pursuaa hyväksyvää mimmienergiaa.

Kuulen paljon koskettavia tarinoita naisilta, jotka eivät ole ennen halunneet katsoa itse­ään peilistä.

Kuulen paljon koskettavia tarinoita naisilta, jotka eivät ole ennen halunneet katsoa itse­ään peilistä. Twerkkaustunnilta he ovat saaneet rohkeutta ja itsevarmuutta. Tanssi­salissa peilien ympäröimänä on pakko oppia tuntemaan oman kropan liikkeet ja katsoa, kuinka se toimii. Se sekä tanssiporukan tuki on valtava buusti itsetunnolle.

Minulle elämän tarkoitus on olla onnellinen ja tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli. Kannustan kaikkia muitakin toteuttamaan itseään mielipiteistä välittämättä. En ole koskaan jättänyt mitään tekemättä siksi, että pelkäisin. Jännityksestä huolimatta olen aina uskonut itseeni ja sivuuttanut negatiiviset kommentit. Muiden epäilyt yllyttävät minua näyttämään muille, miten upeaa twerkkaus on ja miten tärkeää työtä teen naisten voimaantumisen eteen.

Teksti Anna Povenius
Kuvat Pinjamari Jirout