Aloe vera on ihonhoidon ihmeellinen ainesosa – 5 syytä käyttää sitä!

Aloe veralla on jo pitkään tiedetty olevan rauhoittava vaikutus, mutta se myös hoitaa ihoa tehokkaasti. Eikä se pelkästään tunnu hyvältä, vaan myös toimii – oikeasti.

Moni tietää, että rauhoittava aloe veraa sisältävä voide tuntuu taivaalliselta auringon polttamalla iholla, mutta ihmekasvin tehoaineet käyvät moniin muihinkin iho-ongelmiin.

1. Luonnon oma monivitamiini

Aloe vera sisältää polysakkarideja eli sokereita, jotka sitovat itseensä vettä, toisin sanoen siis kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Aloe veralla on myös tulehdusta ehkäisevä ja antioksidanttinen vaikutus. Se lievittää ihoärsytystä ja ehkäisee ihon luonnollisen kosteuden haihtumista. Aloe vera sisältää A-, B-, C-, D- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä, joilla kaikilla on ihon kuntoa parantava vaikutus – oikea ihmekasvi siis. Aloe vera sopii hyvin kaikille ihotyypeille, ja erityisesti sitä suositaan herkän ja kuivan ihon tuotteissa.

2. Auringonpalvojan pelastus

Jokainen on varmasti joskus polttanut hipiänsä auringossa, edes pienen ihoalueen. Palanut iho tuntuu kuumalta, ärsyyntyneeltä ja kireältä. Aloe vera rauhoittaa ja viilentää auringolle altistunutta ihoa. Jo vähäinenkin palaminen auringossa aiheuttaa tuhoa ihon pintakerroksessa, ja ihon normaalitoiminta häiriintyy. Tällöin iholta haihtuu kosteutta normaalia enemmän. Aloe vera tekee iholle suojaavan kalvon ja kosteuttaa ihoa sekä nopeuttaa ihon uloimman kerroksen toiminnan palautumista normaaliksi. Lisäksi se vähentää ärsytystä ja jopa ehkäisee tulehduksia, kuten aknea ja ihottumaa. Vaikka aurinko ei olisikaan polttanut ihoasi punaiseksi, aloe veraa sisältävä after sun -tuote on nappivalinta kaikille auringossa kylpeville.

3. Kotikemistin must-have

Aloe vera ruukussa kotiin, ja mahdollisuutesi DIY-kosmetiikan valmistamiseen ovat rajattomat. Aloe veran lehti on pullea, koska sen sisältö on täynnä kosmetiikassakin käytettyä kirkasta geeliä. Yksinkertaisin tapa hyödyntää kasvia ihonhoidossa on leikata lehti kahtia ja levittää geeli suoraan kasvoille naamion tapaan. Aloe verasta saa helposti myös täydellisen kuorinnan: sekoita geeli oliiviöljyn ja ruokosokerin kanssa. Se poistaa iholta tehokkaasti kuollutta solukkoa samalla hoitaen.

Kokeile pakastaa aloe verasta saatua geeliä jääpalamuotissa. Aina kun kaipaat viilennystä ärtyneelle iholle tai helpotusta palovammaan, nappaa yksi geelikuutio pakastimesta ja hiero ihoalueelle. Aloe veraa voi käyttää myös sheivatessa sääriä. Se on paljon hoitavampi ja kosteuttavampi kuin monet perinteiset karvanpoistoon tarkoitetut tuotteet.

4. Kasvojen tehokosteuttaja

Korkean kosteuspitoisuutensa vuoksi aloe veraa voi käyttää myös seerumin tapaan kasvoilla. Puhdistuksen jälkeen levitä lehden sisältä saatu geeli kasvoille ja lisää sen päälle kosteusvoide. Useimmat kosteusvoiteet sisältävät öljyä tai okklusoivia aineita, jotka muodostavat iholle kalvon kosteuden haihtumisen ehkäisemiseksi. Tällöin myös seerumina käytetty geeli pysyy iholla.

5. Epäpuhtauksien täsmähoitotuote

Olet sinnikkäästi taltuttanut ihollesi puhjennutta finniä kuivattavalla täsmähoitotuotteella. Nyt finni on kadonnut, mutta se on jättänyt jälkeensä punoittavan, epätasaisen ja kuivan ihoalueen, eikä sen peittäminen tahdo onnistua parhaimmallakaan peitevoiteella. Levitä alueelle aloe veran geeliä ja paina aluetta kevyesti lusikan kuperalla puolella muutamia minuutteja. Kuivuessaan geeli pääsee kosteuttamaan kuivaa aluetta, ja lusikalla painaminen tasoittaa sitä. Tämän jälkeen lisää peitevoide – ja tadaa: alue on lähes huomaamaton.

Lähde: Elle

Lue myös:

Rohdot luonnosta – 4 kasvia, johon kannattaa tutustua

Puhdista kasvot oikein – 5 yleistä mokaa ja ratkaisut niihin!

Teksti Ida Suntio
Kuvat Adobe ja valmistajat