5 helppoa hiusnaamiota, jotka voit tehdä itse kotona

Itse tehdyn hiusnaamion ainesosat ovat aamupalapöydästä tuttuja hedelmiä, kasviksia ja proteiinipitoisia ruokia, jotka ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja.

Hyviä uutisia helppojen ratkaisujen ystäville: saadakseen vahvat ja hoidetut hiukset ei tarvitse lähteä kotikeittiötä pidemmälle.

Kotitekoisen hiusnaamion ehdoton etu on, että voit kohdentaa hoidon vain yhteen tiettyyn hiusongelmaan. Kuiva, katkeileva tukka? Ota avuksi oliivi- ja kookosöljy. Kiillottomat kutrit? Majoneesia, ole hyvä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Kun tukkasi on kuiva kuin korppu

Mitä tarvitset: banaaneja, oliiviöljyä ja hunajaa

Ollaanpa rehellisiä, et syö ruskeiksi tummuneita banaaneja kuitenkaan. Poisheittämisen sijaan voit siis ihan hyvin uhrata ne hiustesi hyväksi. Banaaneissa on paljon kaliumia ja ne parantavat hiusten käsiteltävyyttä tekemällä tukasta pehmeämmän ja kiiltävämmän. Yhdistä banaanimössöön oliiviöljy ja hunaja. Oliiviöljy on täynnä rasvahappoja, jotka imeytyvät hiukseen helposti ja kosteuttavat kuivaa tukkaa tehokkaasti. Hunaja taas ehkäisee katkeilemista ja pörröisyyttä sekä antaa sille kiiltoa.

2. Kun haluat ylläpitää kosteutta

Mitä tarvitset: aloe vera -kasvin lehtiä, oliiviöljyä ja risiiniöljyä (tai mitä tahansa eteeristä öljyä)

Elottoman ja kuiva tukan muotoilu voi olla turhauttavaa. Vaikka hiustuotteet lupaavat ravintoaineita ja vitamiineja, samat edut voi saada myös palaamalla alkulähteille. Hiusten vaahdottaminen aloe veralla lisää kosteutta ja puhdistaa päänahkaa. Hyväksi havaittu tapa on myös käyttää sitä ennen shampoopesua kosteuden lisäämiseksi ja takkujen ehkäisemiseksi. Tee näin: hiero ensin aloe veraa suoraan hiuspohjaan ja levitä hiuksiin sen jälkeen öljyseos.

3. Kun haluat hoitaa ja rauhoittaa kuivaa hiuspohjaa

Mitä tarvitset: jugurttia, kananmunan ja hunajaa

Näyttelijäkaunotar Priyanka Chopralla on upea, paksu ja kiiltävä tukka, joten kun hän paljastaa hiustenhoitosalaisuutensa, olemme kuulolla. Intialaista syntyperää oleva Priyanka varttui käyttäen kotitekoisia kauneudenhoitokikkoja, muun muassa tätä ärtyneen hiuspohjan jugurttihoitoa. Jugurtti on täynnä probiootteja, jotka auttavat taistelussa hilsettä vastaan, kananmunat ovat hyvä proteiininlähde (oleellista hiusten kasvun kannalta – myös suun kautta nautittuna) ja hunaja kosteuttaa.

4. Kun haluat vahvemmat hiukset

Mitä tarvitset: avokadon, maitoa, oliiviöljyä, hunajaa (ja laventelin tuoksuista eteeristä öljyä)

Tiedetään, avokadot eivät ole hevi-hyllyn edullisin vaihtoehto, mutta rahoilleen saa sentään vastinetta: herkku on täynnä luonnollisia öljyjä ja vitamiineja. Avokadonaamio auttaa lukitsemaan kosteuden hiuksen sisään ja suojaa sitä päivittäiseltä kampaamiselta, harjaamiselta ja muotoilulta.

5. Kun haluat pelastaa lämpökäsitellyn tukan

Mitä tarvitset: bentoniittisavea ja omenaviinietikkaa

Bentoniittisavesta ja omenaviinietikasta sekoitettua ihmenaamiota on jo hypetetty parhaaksi naamioksi iholle, mutta se tekee ihmeitä myös tukalle! Levitä naamiota tukkaan kauttaaltaan ja runsaasti. Naamio puhdistaa tukan tehokkaasti muotoilutuotejäämistä ja palauttaa sen normaalin ph-tasapainon.

Lähde: ELLE

Lue myös:

Näin hoidat kädet kuntoon kotona – ihanan kosteuttava käsihoito

Tiesitkö nämä? 7 faktaa avokadosta

5 faktaa ihon kuorinnasta

Teksti Johanna Rämö
Kuvat Adobe