Kesällä 2018 jumpataan, tanssitaan, saunotaan ja palloillaan ympäri Suomen. Vedä lenkkarit jalkaan ja suuntaa Suomen kiinnostavimpiin liikuntatapahtumiin!

Yöpyöräilystä saunamaratoniin – kesän kiinnostavimmat liikuntatapahtumat

Siirrä treenisi ulos tänä kesänä! Toimitus listasi seitsemän kokemisen arvoista tapahtumaa, jotka tuovat hymyn huulille ja hien otsalle.

Kesä on puistojumppien, juoksutapahtumien ja terassijoogien aikaa, mutta mitä jos kokeilisit tänä vuonna jotain uutta? Suomen kesään mahtuu valtavasti ulkoilmassa järjestettäviä erikoisia liikuntatapahtumia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

LintsiRokit 15.6. alkaen Helsinki

Tanssin pyörteisiin kaipaavalle. Pue kellohame yllesi ja suuntaa kesäperjantaisin Linnanmäelle tanssimaan. Tanssiseura Comets järjestää tanssinopetusta fuskusta, boogie woogiesta ja rockabillystä perjantai-iltaisin klo 18–19. Jos lajit ovat entuudestaan tuttuja, tarkista aikatauluista milloin tanssinopetuksen sijaan jammaillaan yleisötansseissa. Sekä tanssinopetus että sisäänpääsy Linnanmäelle ovat maksuttomia.

www.comets.fi

Pirkan yöpyöräily 15.6. Tampere

Yövirkulle seikkailijalle. Pirkan yöpyöräilyssä poljetaan läpi suomalaisen kesäyön. Reitti on 134 kilometriä pitkä ja kulkee kauniissa maisemissa Näsijärven ympäri. Lähtö on Hakametsän hallilta kello 21 ja maaliin saa polkea aamukuuteen asti. Reitin varrelta löytyvässä huoltopisteessä tarjotaan lämmin keittoateria, mutta pitkälle matkalle kannattaa varata myös omaa evästä.

www.pirkankierros.fi/pirkan-pyoraily

Water hockeyn MM-kilpailut 30.6. Pori

Rohkealle vesipedolle. Jo kahdeksatta kertaa järjestettävät water hockeyn maailmanmestaruuskisat pidetään tänä vuonna Porin Yyterissä. Pelit pelataan matalassa vedessä kelluvassa kaukalossa. Salibandymailoilla pelattavan pelin ideana on saada kelluva pallo vastustajan maaliin. Kerää kahdeksan hengen joukkue ja lähde kisaamaan maailmanmestaruudesta.

www.waterhockey.fi

Water hockeyssa kisataan joukkueiden paremmuudesta vedessä kelluvalla sählykentällä.

Sarvenperän Saunamaraton 4.7. Sarvenperä

Saunan ja luonnon ystävälle. Saunamaratonissa kierretään joukkueen kanssa noin 20 eri saunaa Sarvenperän ja Saukkolan alueella. Välimatkat saunalta toiselle uidaan tai kävellään kyläteitä ja metsäpolkuja pitkin. Joka saunassa on heitettävä ainakin yhdet löylyt. Kävelyä kertyy noin 10 kilometrin verran. Varaa tapahtumaan 10 tuntia, jotta et joudu kulkemaan kiireessä. Sarvenperä sijaitsee 25 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä.

www.sarvenpera.fi/saunamaraton

Turun linnan turnajaiset 9.-15.7. Turku

Uutta kaipaavalle penkkiurheilijalle. Yksi tämän kesän näyttävimmistä tapahtumista järjestetään Turun linnan puitteissa, kun kilpailijat kisaavat historiallisen ratsastuksen Euroopan mestaruudesta heinäkuussa. Kilpailijat pukeutuvat keskiaikaisiin haarniskoihin ja turnajaiskypäriin ja kisaavat hevosillaan miekkojen, keihäiden ja peitsien kanssa. Kisaa ei onneksi käydä kaksintaisteluna, vaan iskut ja lyönnit kohdistetaan radalla oleviin maalitauluihin. Jännitystä tästä tapahtumasta ei siitä huolimatta varmasti puutu! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

www.tournament.fi

Haarniskoihin pukeutuneet ritarit mittelevät historiallisen ratsastuksen Euroopan mestaruudesta Turun turnajaisissa.

Suopotkupallon MM-kisat 13.-14.7. Hyrynsalmi

Mutaa pelkäämättömälle hurjapäälle. Suofutiksen maailman mestaruudesta kisataan Kainuun Hyrynsalmella jo 19. kerran. Kentällä on kerrallaan viisi kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Vaihtopelaajia saa olla rajattomasti, joten tänne voi lähteä isommallakin porukalla. Koska pelikentän koko on puolet pienempi ja säännöt ovat yksinkertaisemmat kuin perinteisessä jalkapallossa, osallistujien ei tarvitse olla kokeneita futareita. Kisoihin osallistuu noin 300 joukkuetta viidessä eri sarjassa ja tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Swamp Rock -festarit.

suopotkupallo.fi

Fitness Fest 25.8. Helsinki

Ryhmäliikuntaa rakastavalle jumppapirkolle. Töölön futisstadionin nurmi muuttuu valtavaksi jumppa-alueeksi elokuussa, kun Telia 5G-areenalla hikoillaan Les Mills -jumpissa. Tarjolla on seitsemän ryhmäliikuntatuntia ulkoilmassa klo 10–17 välisenä aikana. Voit valita tunneista suosikkisi, tai kokeilla kaikki samalla osallistumismaksulla. Ohjelmassa ovat mukana muun muassa Les Millsin uutuuslajit Tone ja Barre kuitenkaan vanhoja suosikkeja unohtamatta.

fitnessfest.fi

Lue myös:

Nyt muljahti – miten palata treenaamaan loukkaantumisen jälkeen?

Juhannuksen hikinen HIIT-treeni

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia