Hapattamalla valmistettu kimchi on korealainen vastine hapankaalille.

Kimchi on vatsan ystävä

Tunnetko jo kimchin, kefiirin ja kombutsan? Ne on valmistettu fermentoimalla ja hellivät vatsaa.

Hapankaali on saanut haastajia. Kaikki puhuvat nyt vatsaa hellivästä kolmen koplasta. Kimchi, kombutsa ja kefiiri ovat valmistettu fermentoimalla eli hapattamalla. Niinpä ne sisäältävät runsaasti ruoansulatusjärjestelmää tasapainottavia probiootteja.

KIMCHI on korealainen kiinankaalista hapatettu ruoka. Chili, valkosipuli ja inkivääri tuovat siihen potkua. Kimchissä on vähän kaloreita mutta paljon kuituja ja C-vitamiinia.

KOMBUTSA käytetään volgansienen avulla sokerista ja teestä. Juoma vahvistaa immuunipuolustusta.

KEFIIRI valmistuu viilin tapaan vuorokaudessa huoneenlämmössä maidosta, johon on laitettu sienimäinen kefiirinsiemen. Muun muassa luontaistuotekaupat myyvät nykyisin myös siemeniä vesipohjaista kefiirijuomaa varten.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Parhaat siemenet, joita kannattaa syödä säännöllisesti

Teksti Päivi Ekola