Li-Ning urheiluliivit, 24,90 €, Adidas huppari, 64,95 €, Li-Ning treenitrikoot, 34,95 €, Li-Ning toppi 16,95 € ja Adidas Solar Drive -juoksukenkä, 129,95 €.

Valitse sporttityylisi ja löydä itsellesi uusi laji!

Mikä estää lähtemästä lenkkipolulle tai salille treenaamaan? Top Sportin teettämän kyselytutkimuksen mukaan suurimmat hidasteet liikunnan harrastamiselle ovat saamattomuus, ajanpuute ja aloittamisen vaikeus. Noin 80 prosenttia suomalaisista haluaisikin liikkua ja ulkoilla enemmän.

Mikä suomalaisia motivoi liikkumaan? Reilusti yli puolet TopSportin teettämään kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että ystävän tai koiran seura motivoisi liikkumaan enemmän. Noin viidennes vastaajista koki saavansa lisäintoa liikkumiseen paremmista varusteista.

Jo yhdellä liikuntakerralla on positiivinen vaikutus ihmisen hyvinvointiin, joten liikkumisen voi aloittaa lempeästikin. Hyvä seura ja oikeanlaiset varusteet ovat oiva startti liikunnallisemman elämän aloittamiselle. TopSport on mukana Fitin porrastreenikiertueella – nappaa ystäväsi mukaan ja osallistu kiertueelle. Varusteet löydät TopSportista!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valitse seuraavista mieluisin sporttityyli:

Oletko juoksija ja salitreenaaja?

Li-Ning urheiluliivit, 24,90 €, Adidas huppari, 64,95 €, Li-Ning treenitrikoot, 34,95 €, Li-Ning toppi 16,95 € ja Adidas Solar Drive -juoksukenkä, 129,95 €.

Kovaa harjoittelevalle juoksijalle ja salitreenaajalle sopivat napakat ja hyvin hengittävät vaatteet. Testaa herkullisen värisiä pinkkejä urheiluliivejä ja yhdistä ne samaa sävyä olevan topin kanssa. Asun viimeistelee lahkeista liukuvärjätyt trikoot, siniset juoksukengät ja vaaleanpunainen huppari, joka lämmittää viileillä keleillä.

Vinkki: Kehonhuollosta uutta virtaa

Kokeile myös, miten tehokas porrastreeni tuo vaihtelua treeniarkeesi. Testaa sykettä nostattavaa HIIT-treeniä rappusissa– saat takuuvarmasti hyvän mielen ja hien pintaan!

Kovan treenin vastapainoksi kannattaa valita myös liikkuvuutta lisäävää harjoittelua sekä kehonhuoltoa. Lisää siis treenikassiisi mukaan pirteä limetinvihreä joogamatto ja helli kehoasi joogan tai pilateksen avulla.

Gymstick -joogamatto, 17,90 €.

Vai oletko koiran ulkoiluttaja ja hyötyliikkuja?

Icepeakin tekninen paita 49,95 €, Rukan kuoritakki 119,00 €, Compan housut 39,95 €, Salomonin Effect GTX-ulkoilukengät 120,00 €.

Koiran kanssa ulkoileva hyötyliikkuja nauttii luonnosta ja raikkaasta ulkoilmasta. Luonnossa liikkuminen vaatii kulutusta kestävät ja mukavalta tuntuvat varusteet. Tuulenpitävät ulkoiluhousut, vedenpitävät kengät sekä kirkas vaaleanpunainen pitkähihainen ovat nappivalinta luonnossa liikkumiseen. Iltojen viiletessä asun viimeistelee vedenpitävä kuoritakki.

Vinkki: Muista treenata lihaskuntoa

Aerobisen ja peruskuntoa kehittävän liikunnan lisäksi lihaskunnon harjoittaminen ja ylläpitäminen on tärkeää. Lihaskuntoa ja hapenottokykyä parantava porrastreeni sopii loistavasti ulkoliikunnasta nauttivalle ja kunto kasvaa kohisten.

Mikäli syksyn sadesäät vähentävät intoa ulkona sporttailuun, lihaskuntoa voi paeta kohottamaan myös kuntosalille. Keveissä mustavalkoisissa kengissä ja raikkaan oranssissa topissa salitreeni kulkee varmasti!

Niken urheilutoppi 27,50 € ja New Balancen juoksutossut 99,90 €.

Vai oletko sittenkin mindfullnessista kiinnostunut joogi?

Pro-Limit trikoot 29,95 €, Superdry pitkähihainen paita, 79,95 €. ja Pro-limit treenitoppi 19,95 €.

Mindfullnessia harrastava FIT-mimmi pitää huolta mielen ja kehon hyvinvoinnista. Treenit sujuvat yhteensopivissa topissa ja trikoissa, ja matkalla joogastudiolle voi vetää päälle pehmeän collegen.

Vinkki: Muista, että tarvitset myös kestävyyskuntoa

Syvien lihasten vahvistamisen ja kehonhuollon lisäksi myös kestävyyskunnon kehittäminen on tärkeää. Vauhdikas porrastreeni sopii tähän tarkoitukseen kuin nakutettu. Sykkeet ylös nostava liikuntamuoto tuo vaihtelua rauhallisempaan tempoon tottuneelle joogaajalle.

Aina ei kuitenkaan tarvitse vetää täysillä ja on hyvä pitää mielessä peruskunnon ylläpidon tärkeys. Luonnossa liikkuminen ovat hyvää vastapainoa sisätiloissa tapahtuvalle harjoittelulle. Hanki ulkoiluun sopivia vaatteita: lämpimässä kevytuntuvatakissa happihyppely sujuu mukavammin.

Icepeak kevytuntuvatakki, 129,95.

Lähimmän TopSportin löydät täältä.

Kaupallinen yhteistyö TopSport