5 x parhaat paikat porrastreeneille

Porrastreenien suosio kasvaa ja uusia kuntoportaita rakennetaan varta vasten tätä treenimuotoa varten. Fitin porrastreenikiertue testasi viiden kaupungin parhaat portaat – näitä suosittelemme!

Kolmatta kertaa järjestetty Fitin porrastreenikiertue keräsi kokoon ison joukon innokkaita liikkujia eri puolilla Suomea. Fitin bloggaaja, hyvinvointivaikuttaja Else Lautala veti lukijoista koostuvien ryhmien reippaat porrastreenit, joissa nostettiin sykettä ja vahvistettiin lihankuntoa. Puitteet treeneille tarjosivat viidet erilaiset portaat, joihin kannattaa tutustua. Kiertueella mukana porukkaa tsemppaamassa oli Valio treenikassiinkin sopivilla PROfeel-tuotteillaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin Tuomiokirkon portaat

Helsingin keskustassa voi kuntoilla muuallakin kuin kuntosaleilla. Tuomiokirkon jykevät portaat ovat leveät ja ne mahdollistavat isommankin porukan yhtäaikaisen treenaamisen rinnakkain.

Tuomiokirkko on yksi pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joten myös turistien huomio on taattu näissä portaissa askeltaessa. Tuo tänne niin ulkomaiset vieraat, kuin urbaanissa ympäristössä viihtyvät treenikaverit!

Lahden hyppyrimäen portaat

Salpausselän kisojen näyttämönäkin toimiva Lahden urheilupuisto tarjoaa myös porrastreenaajille erinomaisen paikan harjoitteluun. Urheilujuhlan tuntua tuovat vieressä kohoavat hyppyrimäet sekä mäkihyppääjäpatsas.

Tampereen Pispalan portaat

Tamperelaisten aktiivisessa käytössä olevat Pispalan portaat ja niiden 310 askelmaa ovat kaupungin tunnettu maamerkki. Vehreässä kaupunkiympäristössä olevien portaiden yläpäähän kapuaminen, kävellen tai juosten, todella kannattaa, sillä sieltä aukeaa upeat maisemat kauniin ja historiallisen Pispalan alueelle.

Kuopion Puijon portaat

Lahden lisäksi myös Kuopiossa pääsee harjoittelemaan hyppyrimäen tuntumassa olevissa portaissa. Puijon monipuolisissa portaissa on 18 eripituista porrasväliä ja askelmia on yhteensä 376. Huipulla aukeava Kuopion kaunis järvimaisema on jo itsessään hyvä syy askeltaa portaat kertaalleen ylös asti.

Kempeleen Köykkyrin kuntoportaat

Köykkyrin portaat Kempeleessä, Oulun kupeessa, ovat kiertueen tuorein tulokas. Kesällä 2018 valmistuneet portaat on rakennettu laskettelurinteen kupeeseen kuntoilua varten. Puiset portaat ovat olleet Oulun seudun asukkaiden ahkerassa käytössä heti valmistumisestaan lähtien.

Miltä näyttivät porrastreenit kiertueen ensimmäisellä etapilla eli Helsingissä? Katso alla olevalta videolta. Mukana myös Elsen kommentit kiertueesta!