Haaveena maraton maailmalla

Maraton maailmalla voi olla hieno kokemus ja elämänmittaisen unelman täyttymys. Yhdistettynä lomamatkaan se voi tuoda mukanaan ainutlaatuisen ja ikimuistoisen elämyksen. Euroopan suurille maratoneille osallistuu juoksijoita kaikkialta maailmasta ja tunnelma on mahtava. Kaupungissa on valtava kuhina sekä ennen että jälkeen tapahtuman, kun maratoonarit täyttävät kaupungin.
Maratonunelman toteuttaminen kannattaa suunnitella hyvin ennen tapahtuman alkua. Suurten tapahtumien aikana matkailun ja majoituspaikkojen hinnat usein nousevat, joten matkan rahoitus kannattaa miettiä hyvissä ajoin etukäteen. Jos ajatuksena on ottaa kulutusluotto avuksi, se kannattaa kilpailuttaa lainanvälittäjän kautta hyvissä ajoin.

Suuret tapahtumat kiehtovat

Maratontapahtumat ovat suosittuja ja kiehtovia. Ne tarjoavat haasteita ja mahdollisuuden ylittää itsensä. Osallistujilla on mahdollisuus tutustua uusiin paikkoihin, nauttia yhteisestä tekemisestä ja olla osa jotain suurempaa. Euroopan suuret maratonit juostaan upeissa maisemissa ja kilometrien karttuessa pääsee näkemään kauniita kaupunkimaisemia tai upeaa luontoa.

Ensimmäinen asia maratonmatkan toteuttamisessa onkin päättää, mihin haluaa lähteä juoksemaan. Suunnatako Lontoon historiallisiin maisemiin vai katsomaan Pariisin upeita nähtävyyksiä? Mikäli reissuun haluaa panostaa vielä enemmän, voi suunnata Euroopan ulkopuolelle esimerkiksi Jamaikan reggae-maratonille tai Yhdysvaltojen Disney-maratonille. Pienemmällä budjetilla matkaava voi suunnata naapuriimme Tukholmaan.

Maratonit tarjoavat hyvän tilaisuuden verkostoitumiseen muiden juoksijoiden kanssa. Tapahtumissa on mahtava yhteishenki ja monet juoksevat itsensä ylittämisen sijaan keräten rahaa hyväntekeväisyyteen.

Omatoimisesti vai matkatoimiston avulla?

Matkaan voi lähteä omatoimisesti tai matkatoimiston avulla. Useampi suomalainen matkatoimisto järjestää matkoja eri maratontapahtumiin. Pakettimatkan valinta on helppo vaihtoehto, koska kaikki on hoidettu valmiiksi, ja itse voi keskittyä vain juoksemiseen. Muiden matkalla olijoiden kohde on sama ja on helppo löytää samanhenkistä seuraa. Huonona puolena on se, että pakettimatka tulee yleensä kalliimmaksi kuin omatoimisesti hoidettu matka.
Jos päätyy lähtemään matkaan itsenäisesti, on mahdollista säästää jonkin verran matkakustannuksissa. Suurten tapahtumien aikaan voi kuitenkin olla vaikea löytää majoitusta ja hinnat ovat tavallista korkeammalla. Kannattaa etukäteen selvittää myös kuinka pääsee kisapaikalle ja sieltä pois. Itsenäisen matkailun hyviin puoliin kuuluu kuitenkin se, että ei ole sidottu pakettimatkan aikatauluun.

Matkan rahoittaminen

Suuren tapahtuman aikana matkustaminen tulee kalliimmaksi kuin matka samaan paikkaan jonain toisena ajankohtana. Matkan rahoittaminen kannattaakin miettiä hyvissä ajoin ennen lähtöä. Usein matka pyritään rahoittamaan säästöillä, jotka kerätään ennen matkaan lähtöä. Mikäli palkasta ei kuitenkaan jää riittävästi yli säästämistä varten, voi harkita ylitöitä tai lisätyötä.
Matkan voi rahoittaa myös joko osittain tai kokonaan kulutusluoton avulla. Kulutusluotto on arjen kulutukseen tarkoitettu vakuudeton laina, jonka voi käyttää esimerkiksi matkailuun. Kulutusluottoa voi harkita siinä tapauksessa, kun sen takaisin maksaminen ei vedä taloutta matkan jälkeen liian tiukalle. Kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa lainanvälittäjän, kuten Axolainan avulla edullisimman tarjouksen löytämiseksi.

Maratonin juokseminen maailmalla on monelle urheilijalle suuri haave. Haaveen voi toteuttaa lähtemällä matkaan itsenäisesti tai matkatoimiston kautta. Matka ja sen rahoittaminen kannattaa suunnitella etukäteen, jotta tapahtuman aikana saa vain nauttia kokemuksesta.