Citroën Naisten Kymppi on hyvinvointitapahtuma, joka sopii kaikille – lue Heidi Sohlbergin vinkit

Varmoja kevään merkkejä ovat lähestyvät juoksu- ja hyvinvointitapahtumat. Perinteikkäin niistä on Citroën Naisten Kymppi. Arvomme Fitin lukijoiden kesken kahden hengen osallistumisen: osallistu ja voita!

Citroën Naisten Kymppi järjestetään 25.5.2019, jolloin lähtöviivalle asetutaan 36. kerran. Tapahtuman lähtö- ja maalialueena toimii Mäntymäen kenttä Helsingin Töölössä. Samassa paikassa myös verrytellään yhdessä ja virittäydytään tunnelmaan. Päivän lenkin jälkeen palaudutaan ja nautitaan oheisohjelmasta piknikillä. Juontaja Heidi Sohlberg toimii tapahtuman lähettiläänä ja liikkujien tsempparina. Kysyimme Heidin mietteitä Naisten Kympistä ja siihen valmistautumisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kenelle tapahtuma sopii ja millainen liikkuja itse olet?

– Citroën Naisten Kymppi sopii kaikille, olit sitten aktiiviliikkuja tai aloitteleva kuntoilija. Tapahtuman slogan kuuluu: kävellenkin kerkiää! Kymmenen kilometrin matkalle voi siis lähteä kävellen, hölkäten tai juosten. Hauskinta tapahtumassa on mielestäni yhdessä tekeminen: osallistu Naisten Kympille yhdessä ystävien kanssa tai vaikka työporukalla.

– Olen itse rento liikkuja, enkä treenaa verenmaku suussa. En mene paniikkiin, vaikka en viikkoon ehtisi urheilemaan. Nautin liikkumisesta yhdessä ystävien kanssa, ilman suorittamista. Lajejani ovat maantiepyöräily, lenkkeily ja uinti. Kokemusta on myös sprinttitriathlonista ja viihdyn kuntosalilla. Kahden tyttären äitinä teen lisäksi kehonpainotreenejä kotona.

Citroën Naisten Kymppi

Miten kannattaa valmistautua?

– Jos liikunta on viime aikoina jäänyt vähemmälle tai olet vasta-alkaja, on tärkeintä saada peppu ylös sohvalta. Lähde liikkeelle rauhallisesti ja pidennä lenkkien pituutta pikkuhiljaa. Liian vauhdikkaasti alkaneet treenit ja kova rehkiminen aiheuttavat rasitusvammoja. Pahimmillaan innostuskin lopahtaa, kun kroppa laitetaan liian lujille.

– Tapahtumapäivänä kannattaa nauttia hiilihydraatteja ja proteiinia sisältävä tukeva aamiainen. Lenkkiä edeltävä ateria kannattaa nauttia muutama tunti ennen lähtöviivalle asettumista. Aloita varsinainen kymppi rauhallisesti ja tunnustele omaa fiilistä. Loppua kohden voi kiriä, jos energiaa riittää.

Lisää vinkkejä valmistautumiseen löydät täältä.

Citroën Naisten Kymppi

Millainen on tapahtumapäivän ohjelma?

– Citroën Naisten Kymppi on muutakin kuin kymmenen kilometrin lenkki isolla porukalla. Tunnelmaa nostatetaan osallistujien kesken aamupäivästä alkaen, eli kannattaa tulla paikalle fiilistelemään jo hyvissä ajoin! Itse odotan Sambicin sambaryhmän esityksiä – lattarimusiikki saa hyvälle tuulelle ja sen mukana voi ottaa itsekin tanssiaskelia.

Tapahtuman ohjelma päivittyy kevään aikana ja voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

CITROËN NAISTEN KYMPPI, 25.5.2019, Helsinki

  • Suomen suurin naisten lenkkeily- ja hyvinvointitapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1984.
  • Tapahtuman järjestää Suomen Urheiluliitto ry ja pääyhteistyökumppanina toimii Citroën.
  • Tapahtumapaikkana toimii Mäntymäen kenttä Helsingin Töölössä.
  • Citroën Naisten Kymppi on Ekokompassi-sertifioitu tapahtuma.
  • Matalan kynnyksen tapahtumaan voit osallistua kävellen, hölkäten tai juosten. Tärkeintä on yhdessä liikkuminen ja hyvä fiilis.
  • Tässä tapahtumassa saa myös hullutella! Parhaat asut palkitaan lenkin jälkeen.

Lisätietoa ja ilmoittautumisen tapahtumaan löydät täältä.

Arvomme Fitin lukijoiden kesken kahden hengen osallistumisen Citroën Naisten Kympille. Osallistu kilpailuun vastaamalla kysymykseen ja täyttämällä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen.

Kilpailu on päättynyt. 

Kaupallinen yhteistyö Citroën Naisten Kymppi