Tutustu Gran Canariaan: aktiviteetteja ja aurinkolomailua

Gran Canarialla voit räätälöidä treenilomasi juuri sinulle sopivilla aktiviteeteilla. Jos retkeily, tennis ja jooga alkaa kyllästyttää, voit nauttia kauniista rannoista, herkullisista ravintoloista ja jännittävistä retkistä.

 

Jo lentokoneesta näet että Gran Canarialla on lukuisia mahdollisuuksia treenata mitä upeimmissa maisemissa. Houkuttelevat hiekkarannat, vaikuttavat vuoristomaisemat, rehevä kasvillisuus ja saarta ympäröivä turkoosinsininen meri vetävät puoleensa.

Saaren kaunis luonto tarjoaa täydelliset puitteet yhdistää rantalomailu ja treenaaminen, olipa kyseessä sitten pyöräretki, jokin hauska vesiurheilulaji tai tehokas ryhmäliikuntatunti. Auringonpaistetta riittää ja lämpötila on miellyttävä, joten treenien välissä on mukavaa loikoilla välillä aurinkovarjon alla.

Urheiluaktiviteetteja joka lähtöön

Miltä kuulostaisi tennis tai padel Maspalomasissa, pilates tai ryhmäliikunta Playa del Curassa tai purjelautailu Costa Melonerasissa?

Gran Canarialla on runsaasti erilaisia treenivaihtoehtoja, joista löytyy taatusti jokaiselle jotakin.

Monet hotellit tarjoavat pilatestunteja, kuntosalin ja ilmaisia ryhmäliikuntatunteja – tai niillä on oma tennis- tai golfkenttä. Jos valitset Tjäreborgin oman hotellin, voit treenata ilmaiseksi SATS Elixia -ryhmäliikuntatunneilla ja kokeilla esimerkiksi joogaa, corea tai tabataa.

Jos treenaat jotakin tiettyä urheilutapahtumaa varten, suosittelemme osallistumaan Tjäreborgin järjestämälle treenilomalle. Sinun on mahdollista hankkia itsellesi henkilökohtainen valmentaja, jos treenaat esimerkiksi puolimaratonia tai triathlonia varten, – tai haluat muuten vain saada ammattimaista valmennusta. Jos kaipaat lisätreeniä, voit lainata treenivälineet huoneeseesi ja treenata itseksesi milloin vain sinulle sopii. Kävely tai juoksulenkki rannalla on myös aina hyvä vaihtoehto.

Seikkailunhaluisille vesipedoille löytyy runsaasti mahdollisuuksia surffi- tai purjelautailuun. Snorklaamalla tai sukeltamalla pääset tutustumaan Kanarian vedenalaiseen maailmaan, jossa voit nähdä muun muassa korallien välissä uiskentelevia rauskuja ja barrakudia. Jos haluat mieluummin pysytellä vedenpinnan yläpuolella, voit mennä kalastamaan tai vene- tai kanoottiretkelle. Majoituitpa missä tahansa saarella, voit tehdä kätevästi retkiä luonnonkauniille alueille, jotka sopivat täydellisesti kävelyyn, pyöräilyyn ja sauvakävelyyn.

Kiinnostaako aktiiviloma? Tätä Tjäreborg tarjoaa:

  • Jopa 20 ryhmäliikuntatuntia viikossa
  • 29 hotellia ihanteellisilla treeniolosuhteilla
  • Laaja valikoima erilaisia ​​treenimatkoja
  • SATS Elixia -ryhmäliikuntaohjaajat
  • Personal trainer 6 hotellissa
  • Hotellien tarjoamat kävely- ja pyöräilyreitit

Dramaattista tuliperäisyyttä

Maantiepyörällä tai sähköpyörällä tai hyvät vaelluskengät jalassa pääset kauas Kanarian maaseudulle. Tiet ovat hyvin päällystettyjä ja pyöräillessä on upeat näköalat majesteettisille vuorenhuipuille, vulkaanisille kivimuodostelmille, reheville sademetsille ja Atlantin valtameren palmurannoille. Luontoelämyksiin voi toki tutustua aina myös kävellen, jos se tuntuu mukavammalta.

Maspalomasin aavikkomaisessa maisemassa voit kävellä kullanväristen hiekkadyynien poikki kulkevia polkuja ja ihastella hiekan ja aaltojen liikkeitä.

Tjäreborg tarjoaa erilaisia retkiä Kanarian kauniin luonnon keskelle. Kannattaa vierailla muun muassa Barranco de la Sorruedassa ja kokea upeat näkymät Caldera de Tirajanalle, jossa jyrkät kallionreunat ja rehevät keitaat luovat ainutlaatuisen kontrastin.

Ikoninen Roque Nublo on suuri merenpinnan yläpuolelle kohoava kivipaasi ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vaella ”Pilvikalliolle”, jonka tulivuorenpurkaus loi 4,5 miljoonaa vuotta sitten, ja palkintona on henkeäsalpaavat panoraamanäkymät saarelle.

Pico de las Nievasin alueella sijaitseva Morro de la Agujereada on saaren korkein kohta. Aktiivisen päivän päätteeksi on hyvä pysähtyä ihailemaan huikeita näkymiä auringonlaskun aikaan.

Yhdessä ja erikseen

Perheen tai kaveriporukan kanssa lomaillessa on tavallista, että kaikkia ei huvita tehdä samoja asioita. Perheessä toinen vanhemmista haluaa ehkä patikoimaan, toinen snorklaamaan, ja lapset taas haluaisivat tennistä, joogaa tai pyöräilyä.

Yhdessäololle löytyy kyllä aikaa ja ehditte viettää vapaa-aikaa yhdessä, vaikka kaikilla olisi omat urheiluaktiviteettinsa.

Jos matkustat yksin, voit mennä mukaan treeniporukkaan, jossa tapaat muita samanhenkisiä ihmisiä. Ryhmässä saatat tutustua ihmisiin, keiden kanssa on mukavaa viettää aikaa myös vapaa-ajalla.

Tunnelmallinen satama-alue

Jos olet saanut tarpeeksesi urheilusta, Gran Canaria tarjoaa runsaasti muunkinlaisia elämyksiä.

Saarta ympäröi kaunis turkoosi meri ja upeat rannat, joten retki rannikolle ja pulahdus mereen on aina hyvä idea. Rannikolla pääsee myös nauttimaan viilentävästä merituulesta. Suosittelemme käymään esimerkiksi Playa Maspalomasilla, joka on yksi suosituimmista rannoista, Playa Melonerasissa, joka on pienempi, mutta hyvin hoidettu ranta, Playa de Amadoresissa, josta on näkymä kauniille kalliomuodostelmille, tai Playa de Mogánissa, jossa on matala pohja ja on siksi täydellinen valinta lapsiperheille.

Playa de Mogánilta on kätevää piipahtaa kävelylle viehättävään kalastajakylään, Puerto de Mogániin, ja lähteä tutkimaan viehättäviä valkoisia taloja värikkäine yksityiskohtineen ja kukkineen.

Illallisen voit nauttia viihtyisässä kalaravintolassa, ja ihastella samalla taustalla olevaa tunnelmallista satamaa kalastajaveneineen.

Jos haluat tehdä hyviä lomalöytöjä ja viedä tuliaisia kotiin, kannattaa käydä joistakin Gran Canarian monista markkinoista, joilla myydään kaikkea herkullisista hedelmistä ja vihanneksista aitoon taiteeseen, vaatteisiin ja kenkiin.

Täällä on hinnat kohdillaan ja otolliset mahdollisuudet tehdä todellisia löytöjä. Suosituimmille markkinoille kannattaa mennä näinä viikonpäiviä: Arguineguín tiistaina, Maspalomas keskiviikkona tai lauantaina, Puerto de Mogán perjantaina ja Las Palmas sunnuntaina.

Aktiiviloma Tjäreborgilla

Tjäreborg tarjoaa jotakin jokaiselle, joka haluaa hieman aktiivisempaa lomailua, riippumatta siitä, haluatko pelata padelia, surffata, joogata, osallistua järjestetylle treenilomalle, treenata modernilla kuntosalilla vai asua lähellä kauniita vaellus- ja pyöräilyreittejä. Tjäreborgin omissa hotelleissa SATS Elixia -ryhmäliikunta on ilmaista, ja kaikki voivat osallistua tasosta riippumatta. Jos perheessä on lapsia, Tjäreborg tarjoaa myös paljon hauskoja aktiviteetteja, joihin koko perhe voi osallistua.

Lue lisää täältä.

Kaupallinen yhteistyö Tjäreborg