Sporttipari Laura Antikainen ja Markus Koivula perustivat yrityksen: ”Pidämme yhtiökokoukset saunassa”

Millaista on pyörittää yhteistä yritystä oman puolison kanssa? Laura Antikainen ja Markus Koivula yhdistävät intohimon, työn ja parisuhteen.

”Mitähän teidän parisuhteelle tapahtuu, kun olette pian liimaantuneet yhteen..?”

Kaverien huoli siitä, mitä yhteinen yritys tekisi Laura Antikaisen ja Markus Koivulan suhteelle, osoittautui turhaksi. Puoli vuotta toiminut Elixir Hyvinkää on päinvastoin syventänyt suhdetta.

– Vietämme nyt vähemmän aikaa yhdessä kuin ennen yritystä. Aamukahvien jälkeen selvitämme, millainen päivä toisella on tulossa ja kumpi vie koiran lenkille. Sitten näemmekin vasta illalla.

Molemmat tekevät urheiluhierontoja yksityisille ja yrityksille. Lisäksi Lauralla on lasten toimintaterapian vastaanotto, ja hän ohjaa ryhmäliikuntaa, akrobatiaa ja käsilläseisontaa. Markus tekee myös yksilö- ja ryhmävalmennuksia.

Vaikka päivät viipotetaan eri puolilla, illalla kotiin ajaa Salkkarit.

– Katsomme joka ilta Salatut elämät ja Uusi päivä -sarjat tallennukselta. Se on meidän yhteinen hetkemme.

Illalla jaetaan myös kokemuksia päivän töistä.

– Markus on puolisoni ja läheisin kollegani. Voimme kysellä hierontajutuista, kuten mitä otteita toinen on käyttänyt. Välillä keskustellaan kiivaastikin ravinto- ja treeninäkemyksistä.

 Lue myös: Tuukka ja Monna Pursiainen: ”Välillä roolit menevät sekaisin”

Laura Antikainen ja Markus Koivula alkoivat hyvinvointialan yrittäjiksi, jotta arki olisi mukavaa.

AINA AIKAA TREENATA 

Paria yhdistää intohimo ihmiskehoa, urheilua ja terveyttä kohtaan. Markus sai jo nuorena kotona palautetta, että hänestä tulisi hyvä hieroja. Laura taas osti hierontakirjan kirppikseltä jo 10-vuotiaana.

Viisi vuotta sitten Suomen urheiluhierojaopistossa todistettiin rakkautta ensi silmäyksellä. Markus huomasi heti luokkaan pirteästi astelleen tytön ja kertoi kavereilleen ensimmäisen päivän jälkeen löytäneensä vaimon. Päättäjäispäivänä vuoden kuluttua Markus vei hammasharjansa ja pyyhkeensä Lauran luo Espooseen.

Nyt pari pitää yhtiökokouksia saunassa joka toinen ilta. Siellä ovat syntyneet myös parhaat ideat, kuten ajatus omasta yrityksestä puolitoista vuotta sitten.

– Yrityksen perustaminen oli hyppy tuntemattomaan, mutta lähdimme siihen 150 lasissa. Tahdomme auttaa ihmisiä löytämään sisäisen voiman eli elämän eliksiirin liikunnan avulla.

Pari otti yhteisen lainan ja alkoi hommiin. Yhdestä asiasta sovittiin heti alussa.

– Molemmat saavat tarvitsemansa ajan treeneilleen. Kun kumpikin ymmärtää tämän, homma toimii.

Markus treenaa salilla 4–5 kertaa viikossa, tavoitteenaan Men’s Physique -kisat syksyllä. Lauran päälajeina taas ovat akrobatia, käsilläseisonta sekä kuntosali. Salitreenistä on tullut parin yhteinen harrastus, ja välillä tehdään pariakrobatiaa kotona. Ranteet joutuvat kuitenkin niin koville käsilläseisonnassa, että Markus on joutunut rajoittamaan sitä. Hierojan ranteiden on oltava kunnossa.

Lue myös: Halvaantuneen huippuvoimistelijan vaimo Sanna: ”Valitsin, etten katkeroidu”

Pariakrobatiakin sujuu Lauralta ja Markukselta.

INNOSTUJA JA JÄRJEN ÄÄNI

Pari yllättyi siitä, miten hyvin yritys otettiin vastaan. Ensimmäiset asiakkaat kertoivat löytäneensä Elixir Hyvinkään Facebook-sivujen kautta. He taas kertoivat omilla työpaikoillaan sympaattisesta pariskunnasta, ja asiakkaita on riittänyt.

Muiden hieronnoille on aina aikaa, mutta omaa kumppania tulee hierottua liian harvoin, vain kerran pari kuussa. Yleensä hieronta sovitaan etukäteen vapaapäivälle eli sunnuntaille.

Yhteinen työ on opettanut tuntemaan toisen perin pohjin ja lähentänyt paria entisestään.

– Aistin jo Markuksen hengityksestä, jos häntä jännittää vaikka uuden asiakkaan tapaaminen ja osaan rauhoitella.

Laura on peloton innostuja, Markus taas järjen ääni.

– Kun Lauran kalenteri alkaa pursuta, toppuuttelen vauhtia. Laura taas muistuttaa minua siitä, että kerran täällä vain eletään.

Vaikka alussa paperihommia oli odotettua enemmän, se ei nuortaparia lannistanut.

– Jos me saamme tämän onnistumaan, kuka tahansa saa! Kumpikaan meistä ei ole paperinpyörittäjä, ja välillä ollaan naurettu huutonaurua lappusille.

Yhdessäkin lappusessa kysyttiin, kumpi on toimitusjohtaja. Pari päätti jättää kohdan tyhjäksi.

– Olemme molemmat johtajia.

Lue myös:

Pariskunta seurasi unelmaa: ”Lopetimme mainostoimiston, perustimme mehupuristamon”

Lapsettomuushoidot läpikäynyt Jenni: ”Purin suruani salilla”

Niina inhosi itseään ylipainoisena: ”Kavahdin miehenikin kosketusta”