Punttitreeni tuo kepeyttä juoksuun

Juoksu on tahmeaa? Kuntosalille, mars! Valitse punttitreeni, jonka ansiosta lenkki tuntuu kevyeltä ja krempat pysyvät loitolla.

 

Punttitreeni tuo kepeyttä juoksuun

Maastaveto

Liike parantaa pakaroiden ja takareisien raakaa voimaa. Nämä lihakset vastaavat juoksun eteenpäin vievästä voimasta, joten lisävauhtia on luvassa! Voit korvata maastavedon jalkaprässillä, jos se sopii sinulle paremmin.

Punttitreeni tuo kepeyttä juoksuun1

1. Asetu tangon taakse hieman hartioita leveämpään haara-asentoon. Ota tangosta kiinni hartioita kapeammalla otteella ja kallistu hieman tangon päälle. Pidä kuitenkin selkä suorana.
2. Aktivoi lavat tiukoiksi ja aloita vetoliike puskemalla jalkoja läpi lattiasta. Nosta paino ylös tuomalla lantiota eteenpäin.
3. Jännitä lopussa pakaroita yhteen.
4. Tee 3 x 6–8 toistoa. Liike tuntuu pakaroissa, takareisissä, etureisissä ja alaselän lihaksissa.

 

Nousu penkille

Juoksija tarvitsee sopivasti räjähtävää punttitreeniä. Sen avulla jalat oppivat tuottamaan voimaa nopeasti. Askel muuttuu löysästä ja lässähtävästä teräväksi ja jousimaiseksi.

Punttitreeni tuo kepeyttä juoksuun2

1. Ota tanko harteille ja asetu noin 30 cm korkean tukevan penkin tai korokkeen taakse.
2. Astu vasemmalla jalalla terävästi penkille ja ponnista ylöspäin. Oikea polvi heilahtaa samalla voimakkaasti ylöspäin.
3. Palaa alkuasentoon ja toista. Voit aloittaa liikkeen kevyellä kepillä ja siirtyä tankoon, kun tekniikka tuntuu varmalta ja liike terävältä.
4. Tee 3 x 6 toistoa molemmilla jaloilla. Liike tuntuu reisien, pakaroiden ja pohkeiden lihaksissa.