Padel

Lajihurahdus: Padel – joko olet testannut?

Rento mailapeli padel tuli Suomeen 2000-luvun alussa, mutta nyt harrastajia tulee vauhdilla lisää. Mikä padelissa koukuttaa?

Mailapeli padel muistuttaa etäisesti tennistä ja squashia. Kentän molemmissa päissä on seinät, joiden kautta palloa lyödään kentän keskeltä kulkevan verkon yli.

Padel on rento laji, jossa eivät päde esimerkiksi tennikseen kuuluvat etikettisäännöt. Pelaamaan saa tulla missä tahansa treenin soveltuvissa vaatteissa. Kesällä voi halutessaan pelata vaikka rennosti ilman paitaa.

Virallisesti padel on nelinpeli, mutta pallottelua voi harjoitella myös kaverin kanssa kahdestaan.

Hauskaa ja ­koukuttavaa

”Kävelimme kerran kavereiden kanssa Sörnäisten rantaan avattujen padel-kenttien ohi ja ihmettelimme, mitä ne olivat. Jo samana päivänä kävin kokeilemassa padelia ensimmäisen kerran. Se oli torstai. Seuraavan kerran menin perjantaina, sitten lauantaina − sunnuntaina tajusin olevani koukussa. Parasta lajissa on sen sosiaalisuus ja hauskuus. Padelissa tasoerot eivät haittaa, vaan hyviä palloralleja saa aikaiseksi ensikertalaisenakin. Mukaan pääsee helposti. Etsi yhdestä kolmeen pelikaveria ja mene kentille. Mailat, pallon ja alku­opastusta saat paikan päältä. Harrastamisen pitää olla hauskaa, ja siksi padel on mahtava valinta!” – Padel-ohjaaja Marius van Andringa

Padel

Fit testasi:

”Aurinko paistaa, kun saavun kentälle tapaamaan padel-ohjaaja Ilona Aaltoa. Paljastan olevani ensikertalainen, joten käymme lyhyesti läpi lajin perusteita. Tunnin alkuun opettelemme peruslyöntejä. Pienen harjoittelun jälkeen seinästä pomppaavan pallon lyöminen alkaa sujua. Lopputunnin pallottelemme verkon yli, ja huomaan ilokseni, kuinka paljon pystyn hyödyntämään alkutunnista opittuja asioita. Tunti menee hujauksessa, mutta onnistumisten tuoma hyvä fiilis säilyy koko loppupäivän.”

Tilaa Fit!

Lue myös:

Onko liikunta aivojumppaa? 5 parasta lajia, jotka tukevat aivojen hyvinvointia

Miksi uuden lajin opettelu aikuisena nolottaa?

Doboilu on uusi hittilaji – aloita uusi harrastus koirasi kanssa

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Haastateltava