Opi vetämään leukoja

Heikot käsivoimat ja leuanveto pelkkää pyristelyä? Ota haaste vastaan!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 

Jos et ole juurikaan treenannut kuntosalilla, aloita 4–6 viikon totuttelujaksolla, jossa teet kaksi kertaa viikossa joko ylätaljaa vastaotteella tai leuanvetoa kevennetyssä laitteessa. Tee toisessa treenissä 12 toiston sarjoja ja toisessa 8 toiston sarjoja. Tee 3 tai 4 sarjaa ja huilaa sarjojen välissä noin puolitoista minuuttia. Näin luot pohjaa lihasvoimalle ja totutat kroppaasi leuanvetoon.

Sitten voit siirtyä kakkosvaiheeseen. Laita tangon alle koroke, josta voit hypähtää ylös tangolle. Kun pääset näin leuanvedon yläasentoon, jarruta itseäsi hitaasti alaspäin noin 5 sekunnin ajan. Alussa rintakehäsi tulisi olla hieman rottingilla tankoa kohti. Hartiat pysyvät alhaalla, kunnes liike lähestyy liikeradan alinta kolmannesta. Tämä on tärkeää, sillä leuanvedoissa tekniikka on kaikki kaikessa. Tee kolme toistoa, lepää pari minuuttia ja toista kolmen toiston sarja pari kolme kertaa. Tee tätä treeniä pari kertaa viikossa.

Kun jarruttaminen alkaa tuntua helpolta ja pystyt tekemään kolme 6–8 sekunnin jarrutusta hallitusti, siirry kolmanteen vaiheeseen. Hillitse nyt jalkapomppua ja vedä itsesi ylös käyttämällä mahdollisimman paljon omaa voimaa. Jarrutus on edelleen hallittu mutta kestää vain parisen sekuntia. Treenaa jälleen pari kertaa viikossa. Pystyt mitä todennäköisimmin vetämään ensimmäisen leuan jo parin viikon kuluttua tämän jakson aloittamisesta. Pyri sitten lisäämään toistoja!