Onhan syväkyykkysi kunnossa?

Syväkyykky on kuningasliike reisille ja pepulle. Mutta teethän sen varmasti oikein?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

  1. Valmistele kroppa kyykkyihin. Monella meistä notkeus rajoittaa kyykkyyn pääsyä, joten kehoa on heräteltävä. Treeni on hyvä aloittaa 5 minuutin verryttelyllä, sen jälkeen reidet on hyvä rullailla auki foam rollerilla. Muutama pohjevenytyskin tekee hyvää. Sitten olet valmis kyykkäämään!
  2. Aloita pelkällä kehon painolla. Tunnustele syväkyykyn liikerataa aluksi tuen kanssa. Ota kiinni seinästä tai muusta pystypinnasta ja kyykkää mahdollisimman syvälle. Anna vartalon kallistua vain aavistuksen eteenpäin. Naisilla syväkyykkyyn pääseminen on monesti enemmän hahmotuskysymys, miehillä taas umpikireät lihakset tulevat vastaan. Kun testailet ensin tuen kanssa, huomaat, että saat lantion helposti polvien alapuolelle. Rohkeasti vaan!
  3. Siirry sitten tuettomiin kyykkyihin ja lisäpainoon. Kahvakuula tai käsipaino toimii hyvin vastuksena. Kyykkää niin, että kroppa liikkuu lähes pystysuorassa alaspäin.
  4. Siirry vasta nyt tangolle. Ota tanko tukevasti niskaan ja tartu siihen napakasti. Kuvittele vetäväsi käsiä vartalon sivulle ja käännä kyynärpäät tangon alle. Aukaise samalla rintakehää ja aktivoi vatsalihakset. Kyykkää siistillä tekniikalla syvään ja hyödynnä kaikki tähän mennessä oppimasi. Hyvä sinä!

 

Kyykkääjän ekstratärpit

 

  • Jalkojen leveyttä kannattaa tuunata itselleen sopivaksi. Useimmille sopii noin hartianlevyinen asento ja jalkateriä voi kääntää hieman ulospäin.
  • Toisilla lonkan ja reisien rakenne hankaloittaa syväkyykkyä. Älä tee aivan pohjaan pääsemisestä pakkomiellettä. Jos lantiosi menee polven alapuolelle, syvyyttä on jo kivasti.
  • Voit käyttää pientä koroketta kantapäiden alla. Treenaa kuitenkin niin, että pystyt poistamaan korokkeen ennen kuin siirryt seuraavaan kehitysvaiheeseen.
  • Etene aina tekniikka edellä. Kyykky on äärimmäisen tehokas liike, mutta se täytyy tehdä tismalleen oikealla tekniikalla, jotta se tehoaa eikä riko paikkoja.
  • Voit hakea syväkyykkyasentoa pitkin päivää ykkösliikkeen tyyppisellä harjoituksella – joko tuen kanssa tai ilman. Pian totut asentoon, ja samalla liikkuvuutesi paranee.