Näin saat lihakset näkyviin

Kun haluat polttaa rasvaa tehokkaasti, pelkkä liikunta ei riitä.

Näyttävät jumppamainokset lupaavat usein huimia rasvanpolttotuloksia. Valitettavasti pelkkä liikunta ei ole oikotie onneen rasvanpoltossa. Suurikin liikuntamäärä pudottaa painoa vain noin 3 kiloa 3–4 kuukauden aikana, eikä tämä kaikki edes ole rasvaa. Moni ahkerastikin liikkuva joutuu huomaamaan, että paino jämähtää tiettyihin lukemiin. Miksi – kaloreitahan on tullut kulutetuksi huimasti!

Todennäköisesti ruokavalio on jäänyt vaille huomiota. Ruokamäärä on saattanut kasvaa huomaamatta. Olet ehkä palkinnut itsesi ahkerasta harjoittelusta ruualla – tähän on taipumusta erityisesti naisilla. Myös arkisiin puuhiin liittyvä fyysinen aktiivisuus on saattanut vähentyä, mikä pienentää liikunnan ulkopuolista kalorinkulutusta.

Oikeanlainen ruokavalio pudottaa painoa 3–4 kuukauden aikana noin 10 kiloa. Melkoinen ero liikunnalla pudotettuihin kolmeen kiloon! Paras vaihtoehto on liikunnan ja oikeanlaisen ruokavalion yhdistelmä, koska silloin käytännössä kaikki pudotettu paino on rasvaa. Pelkällä ruokavaliolla laihdutettaessa taas pudonneesta painosta noin kolmannes on lihasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tee näin

– Yhdistä rasvanpolttoa tukeva ruokavalio ja liikunta. Liikunta parantaa terveyttä ja kohottaa kuntoa mutta johtaa yksinään heikkoihin rasvanpolttotuloksiin.

– Syö joka aterialla proteiinipitoisia ruokia. Hiilihydraattipitoisia ruokia, kuten leipää, pastaa, riisiä ja perunaa, voit korvata maltillisesti vaikkapa vihanneksilla, hedelmillä ja marjoilla – erityisesti, jos et treenaa erittäin kovaa tai tee rankkaa fyysistä työtä. Energiatiheän rasvan vähentäminen on edelleen paikallaan, mutta rasvanpolttaja tarvitsee myös rasvaa. Erityisesti kannattaa suosia kasviöljyjä, siemeniä ja pähkinöitä sekä rasvaista kalaa.

– Juokse tai kävele 1–2 kertaa viikossa 60–90 min matalatehoinen rasvanpolttolenkki. Muu liikunta voi olla kovatehoisempaa kestävyysliikuntaa 30–60 minuutin treeneinä, rauhallisempaa hyötyliikuntaa sekä kuntosalitreeniä. Näin paitsi poltat tehokkaimmin rasvaa, myös kohotat kuntoasi monipuolisesti.

Lue myös:

Syö näin jos haluat kiinteytyä

Nämä ruuat buustaavat rasvanpolttoa

Haluatko kunnon rasvanpolttoa treeneistä? Liiku näin