Näin pääset eroon selluliitistä

Unohda poppakonstit, vain tämä toimii!  

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitä selluliitti on ja kuinka siitä pääsee eroon?

Karkeasti sanottuna selluliitti on härskiintynyttä rasvaa. Rasvakudoksen huonon aineenvaihdunnan vuoksi siitä on vaikeaa päästä eroon. Pikadieetit eivät auta, vaan dieetillä koko aineenvaihdunta voi mennä jumiin ja rasvan palaminen lakkaa tyystin. Liikuntakaan ei polta rasvaa paikallisesti.

– Kehoa voi kuitenkin muokata hankkimalla lihaksia oikeisiin paikkoihin. Pelkkä lenkkeily ei tehoa, vaan tarvitaan kovaa lihaskuntotreeniä. Lihasmassa polttaa paremmin kaloreita, ja selluliittinenkin kohta on kauniimpi, kun alla on treenattu lihas. Kyseessä on usein pitkäaikainen, vuosienkin projekti. Nyrkkisääntö on, että sinne mihin rasva helpoiten kertyy, sieltä se lähtee viimeisimpänä.

IFBB:n päävalmentajana vuoteen 2013 toiminut personal trainer Maija Jouhki

 

Toimivat kotikonstit:

Kuivaharjaa ongelmakohdat pari kertaa viikossa 5–10 minuuttia kerrallaan. Harjaus saa veren kiertämään, eivätkä sokereista tullut liika energia jämähdä kudoksiin ja turvota rasvasoluja.

Hiero ihoa hierontarullilla. Ne rikkovat rasvasolujen rakennetta ja auttavat näin kuona-aineita poistumaan kehosta. Hieronta edistää myös hoitovoiteiden imeytymistä.

Voitele ihoa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa edistävillä selluliittivoiteilla. Kimmoisa iho pitää ihonalaisen rasvakerroksen ojennuksessa, ja kosteutettu iho näyttää paremmalta.

Syö säännöllisesti ja monipuolisesti, jotta aineenvaihduntasi pysyy aktiivisena. Popsi tummanvihreitä kasviksia, vältä sokereita ja juo paljon vettä.