Langattomat kuulokkeet ja älykellot

Langattomat kuulokkeet ja älykellot: Testissä treenaajan suosikkilaitteet

Ota teknologia avuksi treeneihin. Uusimmat sporttikellot antavat täsmätietoa harjoituksista ja palautumisesta. Näppärät langattomat kuulokkeet taas tekevät treenaamisesta hauskempaa ja blokkaavat keskittymistä haittaavat hälyäänet.

Testasimme langattomat kuulokkeet

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jaybird Vista True Wireless Sport, 189 e.

Mitä lupaa: Erinomainen tekniikka laajentaa liikkujan äänimaailmankuvaa. Pitkäkestoinen akku ja IPX7-vedenkestävyysluokitus.

Erityistä: Veden- ja hienkestävät kuulokkeet hylkivät myös pölyä ja hiekkaa.

Hyvää: Äänenlaatu ja vastameluominaisuus ovat hyviä. Pienet kuulokkeet pysyvät hyvin korvissa.

Miinusta: Pysyvät tiukasti paikoillaan, mutta pidemmässä käytössä siivekkeet alkavat sattua korviin.

JBL Tune 120TWS, 99,99 e.

Mitä lupaa: JBL:n Signature Sound takaa korkealaatuisen musiikkielämyksen.

Erityistä: Latauskotelolla 16 tunnin akunkesto. Pikalatausominaisuudella tunti soittoaikaa.

Hyvää: Erinomainen äänentoisto, muhkeat bassot antavat mukavasti potkua lenkille. Näppärä latauskotelo.

Miinusta: Vaihtopäästä huolimatta kuuloke on suurehko ja asettuu hieman vaivalloisesti korvaan. Tipahteli kovassa menossa.

Klipsch T5 Sport, 129 e.

Mitä lupaa: Kahdeksan Clear Voice Chat (cVc®) -mikrofonia takaavat kristallinkirkkaat äänet ja vaimentavat ympäristön ääniä.

Erityistä: Hylkivät kosteutta, hikeä ja sadetta.

Hyvää: Kevyet kuulokkeet pysyvät hyvin paikoillaan Memory Foam -korvasovittimien ansiosta.

Miinusta: Johtoon asetetun säätimen näppäimet ovat jäykät, hankalat ja niitä pitää painaa kovaa. Sormi osuu helposti väärälle nappulalle.

Sony WF-1000XM3, 250 e.

Mitä lupaa: Alan johtava hälynpoisto ja upea äänentoisto.

Erityistä: Taustaäänten hallinta säätää äänet itsestään tilanteeseen sopivaksi.

Hyvää: Vastamelutoiminto blokkaa ulkopuoliset äänet todella tehokkasti. Kuuntelu keskeytyy automaattisesti, kun kuulokkeet ottaa pois korvista.

Miinusta: Hipaisunappien käyttö vaatii harjoittelua. Puhelujen aikana ääni särkyy eikä vastapuoli kuule kunnolla. Volyymi pitää säätää puhelimesta.

Tivoli Audio Fonico, 129 e.

Mitä lupaa: Pelkistettyä designia ja helppokäyttöisyyttä. Akun kesto 3,5 tuntia.

Erityistä: Sateen- ja hienkestävät. Säilytysrasia suojaa ja lataa kuulokkeita.

Hyvää: Kuulokkeiden kumiset lenkit asettuvat napakasti korvanlehden poimuihin.

Miinusta: Kuulokkeissa on handsfree-toiminto, mutta testeissä puhelun vastaanottaja kuvaili ääntä pätkiväksi ja etäiseksi.

Huawei FreeLace, 99 e.

Mitä lupaa: Roiskeen kestävien kuulokkeiden akku kestää huimat 18 tuntia.

Erityistä: Kun kiinnittää korvanappien ­magneettiset päät ­toisiinsa, sisäänrakennettu ­sensori ­sammuttaa kuulokkeet automaattisesti.

Hyvää: Kuulokkeiden tekniikan ja vastameluominaisuuden ansiosta äänentoisto on erinomainen.

Miinusta: Muiden kuin Huawein laitteiden kanssa tarvitaan lisäpiuha lataamiseen, ja se on aina hukassa.

Testasimme sporttaajan älykellot

Garmin Vívomove 3S, 279 e.

Mitä lupaa: Pienikokoinen hybridi-älykello, jossa on kosketuksesta aktivoituva näyttö.

Erityistä: Runsaasti toimintoja, joilla voit seurata terveyttäsi vuorokauden ympäri. Body Battery -energiaseuranta kertoo, milloin on paras aika treenata ja levätä. Kello seuraa myös unta, hengitystiheyttä, stressiä, sykettä ja nesteytystä.

Hyvää: Kellon avulla saa kokonaisvaltaisen käsityksen omasta hyvinvoinnista. Garmin Connect -sovellus on helppokäyttöinen, selkeä ja erilaisia asetuksia sekä treeniprofiileja on paljon. Juoksu- ja kävelysuoritusten mittaus on helppoa, sillä suoritus käynnistyy automaattisesti heti aloittaessa.

Miinusta: Koska Vivomoven 3S:n idea on näyttää tavalliselta rannekellolta, digitaaliselle näytölle jää hyvin vähän tilaa. Tietoa olisi saatavilla reilusti, mutta sen esitystapa on hiukan haastava ja esimerkiksi puhelimen notifikaatiot menevät helposti ohi.

Huawei Watch GT, 249 e.

Mitä lupaa: Maskuliinen sporttikello mittaa aktiivisuutta ja sykettä, tallentaa harjoitukset ja seuraa unta. Kertoo myös sään sekä sisältää kompassi- ja ilmapuntarinäkymät. Omia tietoja voi seurata puhelimeen ladattavan Huawei Health -sovelluksen avulla.

Erityistä: Kellossa on sisäänrakennettu taskulamppu ja äänitoiminto, jonka avulla kadonnutta kelloa voi etsiä.

Hyvää: Amoled-kosketusnäyttö on laadukas. Yksinkertaista käyttöliittymää on helppo käyttää. Sisältää 11 kellotauluvaihtoehtoa, joten näytön voi muuttaa itselleen mieleiseksi. Akku kestää jopa kaksi viikkoa.

Miinusta: Toimii Huawein omalla käyttöjärjestelmällä, joten ylimääräisiä sovelluksia ei ole saatavilla. Kosketusnäytön lisäksi kellossa on manuaaliset virta- ja toimintopainikkeet, joita tulee harvoin käytettyä. Viestejä ja musiikkia ei voi hallinoida, vaikka ilmoitukset viesteistä näkyvätkin.

Polar Ignite, 199 e.

Mitä lupaa: Vedenkestävä fitnesskello, joka ohjaa kohti terveempää elämää.

Erityistä: Varustettu useilla Smart Coaching -ominaisuuksilla, kuten FitSpark -treenioppaalla, joka tarjoaa valmiita treeniohjelmia kehon tilaan perustuen. Tallennettua dataa, unta ja aktiivisuutta seurataan Polar Flow -sovelluksesta.

Hyvää: Nightly Recharge -toiminto raportoi, kuinka hyvin yön aikana on palautunut ja tekee sen pohjalta ehdotuksia treenin ja levon suhteen. Sleep Plus Stages antaa tarkkaa tietoa unesta ja omien unisyklien sekä unenlaadun tutkiminen on äärimmäisen kiinnostavaa. Päivittäisten aktiivisuustavoiden suorittamiseen jää koukkuun.

Miinusta: Satunnainen treenaaja ei ehkä täysin hyödy kaikista ominaisuuksista, sillä raportteja varten kello tarvitsee säännöllistä dataa. Treenit täytyy itse muistaa aloittaa ja lopettaa, mikä oli vaikea muistaa etenkin hyötyliikkuessa.

Fitbit Versa 2, 200 e.

Mitä lupaa: Versa 2 -malliin on tullut käyttöä helpottavia uudistuksia. Akun luvataan kestävän jopa 5 päivää. Kellon ominaisuuksia on fiksattu niin, että niiden avulla voi entistä enemmän seurata unta. Lisäksi kello seuraa sykettä ja arkiaktiivisuutta.

Erityistä: Sisäänrakennettu mikrofoni, jonka avulla voi antaa äänikomentoja. Kelloon voi ladata maksukortin.

Hyvää: Unisex-muotoiltua kelloa voi tuunata mieltymystensä mukaan. Kellotauluvaihtoehtoja ja rannekkeita on monia. Käyttöliittymä on superhelppo ja näytön saa uusitussa versiossa ranteen heilautuksella päälle. Ominaisuus helpottaa sykkeen seurailua treenatessa.

Miinusta: GPS-yhteyttä varten kello pitää yhdistää puhelimeen. Vaikka peruskello antaakin käyttäjälleen paljon tietoa, on harmi, että syvempi data jää maksumuurin taakse. Fitbit Premium -palvelu maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Ilmainen treenisovellus kännykkään − testasimme 8 suosittua!

Älykello on sporttaajan lempilelu

Teksti Fitin toimitus
Kuvat Valmistajat