rasvanpolttotreeni hyppynarulla
Hyppynarulla pomppiminen voi kuluttaa jopa 500–700 kcal tunnissa

Kuluta kaloreita: Rasvanpolttotreeni hyppynarulla

Ketteryys kehittyy ja kalorit palavat, kun kaivat hyppynarun esiin ja alat pomppia. Ota mallia nyrkkeilijöiden treenistä.

Jos kaipaat vaihtelua kuntosalin ja juoksun pyhään liittoon, jää kotiin tekemään rankkaakin rankempi yhdistelmätreeni. Ota käyttöön hyppynaru ja yhdistä siihen muutama tehokas lihaskuntoliike. Voit tehdä treenin vaikka olohuoneessa, sillä naruhyppelyynriittää tavallinen huonekorkeus.

Naruhyppelyllä kulutat huimasti kaloreita. Hyppynarulla pomppiminen voi kuluttaa jopa 500–700 kcal tunnissa. Mitä isompi kulutus, sitä tehokkaampi rasvanpoltto. Saat siis aikaan treenin, joka vastaa kunnon juoksulenkkiä haastavassa maastossa. Pian huomaat, ettähoususi alkavat tippua, kun teet hyppyjä – erityisesti, jos samalla hieman siistit syömisiäsi.

Hyppiminen vahvistaa nilkkoja ja parantaa koordinaatiota. Nilkan seutu on monen heikko kohta, sillä emme juuri pompi tai ota pikajuoksuspurtteja arjessa. Naruhyppelyparantaa kimmoisuutta ja ketteryyttä, mikä tuo etua myös muihin treeneihin. Hyppynaru ei ole suotta kuulunut ketteryydestä ja nopeudesta kuulujen nyrkkeilijöiden vakiovälineisiin.

Yläkropan työ tuo monipuolisuutta ja tehostaa rasvanpolttoa. Hyppynarutreeni on niin rankkaa, että kovalla teholla ei jaksa hyppiä puolta tuntia. Siksi välissä on hyvä antaa jalkojen huilia. Fitin hyppynarutreenissä jalat saavat taukoa, kun teet punnerruksia ja vatsalihasliikkeitä. Kun laitat myös yläkropan töihin, keho polttaa kaloreita treenin jälkeenkin niin kutsuttuna jälkipolttona.

Valitse hyppynaru, jos haluat ketteryyttä, kimmoisuutta ja kovaa kaloreiden kulutusta.

Treenaa näin hyppynarulla

➤ Tee liikkeet peräkkäin 2–4 kertaa kiertoharjoituksena.

➤ Tee hyppynaruliikkeitä ohjeen mukainen ajanjakso.

➤ Tee lihaskuntoliikkeitä maksimimäärä toistoja, niin voit seurata toistomäärän kehittymistä ja innostua etenemisestä.

➤ Pidä liikkeiden välillä noin 30 sekunnin tauko.

➤ Pidä kierroksen jälkeen noin 1,5 minuutin tauko.

➤ Treenaa 2–3 kertaa viikossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. HYPPY TASATAHTIIN, 1 minuutti

Aloita treeni perinteisellä tasatahtiin hyppelyllä. Jos hyppynaru on vieras treeniväline tai kuntoilu on jäänyt viime aikoina vähiin, tee välihyppy jokaisella pyöräytyksellä. Siitä voit siirtyäyhteen tasaponnistukseen per pyöritys.

2. ETUNOJAPUNNERRUS

Konstailematon etunojapunnerrus laittaa yläkropan, erityisesti ojentaja- ja rintalihakset, todella töihin. Sillä aikaa jalat saavat ansaitsemansa huilin. Asetu kuntotasostasi riippuen joko polvien ja käsien tai varpaiden ja käsien varaan. Pidä keskivartalo tiukkana ja laske kroppaahallitusti alaspäin, kunnes rintakehä on noin 5 cm päässä maasta. Punnerra itsesi ylös. Tee maksimimäärä toistoja ja seuraa niiden kehittymistä viikko viikolta.

3. YHDEN JALAN HYPPY, 30 SEKUNTIA PER JALKA

Aloita tämä liike tekemällä pieni välihyppy jokaisen pyörityksen välissä. Kun taito ja kunto kasvavat, tee liike ilman välihyppyä.

4. VATSARUTISTUS

Vatsalihakset on hyvä laittaa hommiin jalkojen taas huilatessa. Asetu selällesi, vie kädet kevyesti niskan taakse ja tee vuorotahtiin rutistuksia vasemmalle ja oikealle. Tee maksimimäärätoistoja ja seuraa määrän edistymistä viikko viikolta.

5. KIERROKSEN VIIMEISTELY: POLVENNOSTOT

RyhdyY pyörittämään hyppynarua ja vaihda hyppely polvennostoon. Tee aluksi tarvittaessa välihyppy, mutta kun kunto kasvaa, jätä välihyppely pois. Jatka viimeistelyliikettä niin kauan kuin pystyt! Kun tekniikka hajoaa etkä enää pysy pyörivän narun perässä, on aika lopettaa. Huilaa 1,5 minuuttia ja aloita uusi kierros!

Lue myös:

Joka paikan supertreeni

Herkkusuulle, himotreenaajalle, synnyttäneelle… Valitse juuri oikea vatsatreeni

Teksti Timo Hartikainen
Kuvat Mika Pollari