Kokeilisitko? Facebook-ryhmän hurja haaste – 100 lajia vuodessa

Mirja Sipilä perusti Facebook-ryhmän, jossa kokeillaan vuoden aikana sataa lajia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.

Viime itsenäisyyspäivänä Mirja ”Mimma” Sipilä, 44, sai idean. Mikä olisi parempi tapa juhlistaa satavuotiasta Suomea kuin kokeilla juhlavuoden 2017 aikana sataa liikuntalajia. Hän perusti julkisen Facebook-ryhmän Suomi 100 lajia, jossa kiritään kohti tavoitetta.

Kesän korvalla Mimmalla itsellään on koossa lähes 50 lajia, joukossa muun muassa miekkailu, muodostelmaluistelu ja irlantilainen jalkapallo. Lajiksi käy niin haravointi kuin lapsen keppihevoskisat. Tärkeintä on lähteä liikkeelle.

– Olen suunnannut sunnuntai-iltana sauvakävelylle vain saadakseni pisteen lajista. Haaste pitää liikuntamotivaatiota yllä paremmin kuin yksikään uuden vuoden lupaus.

Yksi hauskimmista Mimman kokeilemista lajeista on jumppapallogolf. Siinä pallo yritetään saada sovittuun maaliin, kuten puuhun, notkoon tai kallionkylkeen, mahdollisimman vähillä potkuilla.

Uusia lajeja kokeillaan ohjaajan johdolla, joten takataskuun jää tekniikka- ja turvallisuusvinkkejä. Hauskimmaksi tuttavuudeksi Mimma nostaa jumppapallogolfin.

– Superkiva hyvän mielen laji!

Sata lajia ehtii vielä saada täyteen esimerkiksi työporukalla tai koulun liikuntatunneilla, Mimma vinkkaa.

Lue myös:

Kesän tehokkain laji – porrastreeni! 

Laura liittyi nelikymppisenä korisjoukkueeseen – mikä yllätti eniten

Noviisi heittäytyi vaativan lajin pariin – Testissä monipuolinen astangajooga