Fitin kansimalli Janni Hussi: ”Treeni on kiireisen kevään luksusta”

Fitnessmalli Janni Hussi rakastaa lattaritansseja ja juoksun flow-tilaa.

Mikä on liikuntafilosofiasi, Janni Hussi?

Liikkumisen pitää olla pääsääntöisesti kivaa. En treenaa naama irvessä enkä liian tosissani, vaan hyvällä fiiliksellä. Treeni on omaa aikaani, kiireisen työkevään luksusta, jolloin minun ei tarvitse olla kenenkään tavoitettavissa. Se motivoi lähtemään, vaikka vähän väsyttäisi. Kun aikaa on, menen mieluiten rauhalliseen joogaan kiireen vastapainoksi. Kun arkeni on hektistä, en halua treenata kovilla sykkeillä.

Paras treenimuistosi?

Lähdin eräänä kesäaamuna muutama vuosi sitten juoksemaan kympin lenkkiä. Tuntui niin hyvältä, että juoksin ja juoksin. Kun vilkaisin Sports Trackeria puhelimestani, huomasin, että olen pian juossut 20 kilometriä. Juoksin puolimaratonin! Kunto ja keli olivat kohdillaan, ja pääsin flow-tilaan, vaikken edes ole juoksijatyyppi.

Lempilajisi?

Lattaritanssit. Niitä on vaikea mieltää treenaamiseksi, vaikka tulee hiki ja syke nousee kunnolla, kun veivaa menemään. Se on niin hauskaa, että jälkikäteen vasta tajuaa, että tuli treenattua. Parisalsa ja samba ovat kivoja, samoin zumbatunnit.

Miten huolehdit palautumisesta?

Yöuni on ykkösjuttu, josta tingin pitkin hampain. Mieluummin karsin treenaamisesta tai kavereiden kanssa olemisesta. Jos en saa nukuttua, mikään ei onnistu treeneissä, töissä tai muuallakaan. Myös päivittäiset koiralenkit ovat hyvää palauttelua. Istun paljon autossa ja tietokoneella, joten putkirullailla voisin enemmänkin. Hierojalla käyn säännöllisesti.

Julkkis, jonka kroppaa ihailet?

Beoyncé on upean kurvikas, ja hänen itsevarma asenteensa lisää ulkoista kauneutta. Voimauttava nainen ja pursuaa mimmienergiaa!

Mistä pidät itsessäsi?

Elämänasenteestani. Olen oppinut, että ihan kaikkeen täällä en voi itse vaikuttaa, mutta siihen voin, miten suhtaudun asioihin. Se on vienyt minua pitkälle.

Ruokafilosofiasi?

Pyrin syömään puhdasta ruokaa, mahdollisimman vähän e-koodeja. Syön silloin, kun on nälkä. Joskus syön viisi kertaa päivässä pienemmän aterian, joskus kolme kertaa päivässä, ja niistä kaksi on isompaa. Herkuttelen silloin tällöin, ilman herkkupäiväsääntöjä. En halua, että ruoka hallitsee elämääni, joten haluan pitää rennon otteen.

Treenipäivän paras ruoka?

Olen hurahtanut Härkikseen. Teen siitä usein tomaattipohjaisen spagettikastikkeen, jossa on papuja, ja syön sen edamame- tai mustapapupastan kanssa.

Mistä bloggaat Idealistassa?

Kerron blogissani avoimesti ja rehellisesti elämästäni ja tuntemuksistani. Kirjoitan liikunnasta, matkustelusta, ruuasta, kauneudesta ja muodista. Kerron myös paljon työstäni. Otan mielelläni toiveita vastaan lukijoiltani!

Hauskinta bloggaajana?

Olen saanut paljon palautetta rehellisestä tyylistäni. Parasta on, kun lukija kertoo saaneensa uutta ajateltavaa tai postaukseni parantaneen hänen mieltään.

Tutustu Jannin blogiin!

Lue myös:

Janni Hussin 5 parasta crossfit-liikettä

Janni Hussin vatsalihastreeni tuo tuloksia!