Emilia Vuorisalmi: ”Saan lihakset, kun 
katsonkin puntteja päin”

Rääkkitreenin jälkeen Emilia tasoittaa kehon ja hormonit joogalla ja suklaalla.

VÄITE: Lihas on uusi laiha.

Pidän enemmän pitkistä ja joogamaisista lihaksista.
 Minusta ei ikinä tulisi luikkulaihaa, vaan olen lihasmassatyyppiä. Tuntuu, että saan lihakset, kun katsonkin puntteihin, tai jos käyn spinningissä, farkut eivät mahdu jalkaani.

VÄITE: Suklaa on parempaa kuin seksi.

Seksi on parempaa! Tosin syön suklaata päivittäin. Apua, näinkö paha tilanteeni on? Parisuhteessa pari raakasuklaapalaa päivässä riittää, nyt sitä menee 20 palaa, koska jostain ne hyvänolonhormonit on saatava!

VÄITE: Koripallo on 
älypeli.

Kaikessa urheilussa tarvitaan älyä, koriksessa myös pelinlukutaitoa. Oma korisharrastukseni on puhtaasti hauskaa sporttia eikä älykkyystesti.

VÄITE: Urheilija ei tervettä päivää näe.

Tämä kävi toteen, kun lääkis-opiskelijana hyppäsin spagaattiin pöydälle ja takareisi meni. Se kolottaa vieläkin. Voi johtua kyllä siitäkin, että kylmä-koho-kompression sijaan annoin ensiavuksi tanssia.

VÄITE: Rääkkitreeni on paras treeni.

Olen räjähtävä liikkuja ja rakastan kilpailuhenkisyyttäni. Ekoilla potkunyrkkeilytunneilla potkin ja hypin täysiä, kunnes tajusin, että olen 36-vuotias äiti, enkä halua patteja jalkoihini. En myöskään halua liikaa ruokkia kehoni testosteroneja ja stressihormoneja, joten harrastan myös pehmeitä lajeja: tanssin tyttäreni kanssa, joogaan, uin meressä aamuisin ja puhun duunipuhelut kävelyllä.

VÄITE: Rakkaus ei ole tunne, vaan aivokemiaa.

Se on molempia. Tykkään myös ajatella rakkautta laajemmin kuin pelkästään romanttisena rakkautena. Voit rakastua vaikka työhösi, niin kuin minä tällä hetkellä. Saan työstäni samanlaisia hyvän olon kemikaaleja kuin parisuhteesta.

VÄITE: Nainen meikkaa muita naisia varten.

Meikkaan naisia ja miehiä, mutta kaikkein eniten itseäni varten. Laittautumisen voimaa aliarvioidaan. Kun vedän sähäkän ponnarin ja punaa huuliin, saan pirteämmän fiiliksen. Jos taas haluan velloa surkeudessa (sekin tekee välillä hyvää), kuljen Uggeissa ja leggingseissä. Uskon myös välineurheilun voimaan, sillä kun ostin kunnon korislenkkarit, tuntui, että pelasin ekan pelini kuin ammattilainen!