Ekstremejuoksu kiehtoo? Lue tämä!

Ensimmäisenä naisena maailmassa World Marathon Challenge -kilpailuun osallistunut Marianna Zaikova antaa parhaat vinkkinsä aloittelevalle ekstremejuoksijalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 1. Tunnista erilaiset kivut

Kaikille tulee kipuja suorituksen aikana. Peruskivuista, kuten hiertymistä tai epätoivoisesta fiiliksestä, ei kannata välittää. Vakavia kipuja, kuten lonkkakipuja, pitää kuunnella.

2. Tee omat energiageelit

Älä käytä tuotteita, joista et tykkää tai joista vatsasi menee sekaisin. Tee kalliiden geelien sijaan omat miksisi 100 millin puristepulloihin. Lyömätön setti syntyy laittamalla blenderiin mansikoita, vadelmia, juoksevaa hunajaa ja aminohappojauhetta.

3. Treenaa tuntemustesi mukaan

Kokeile ja löydä parhaat treenimäärät juuri itsellesi ja vaihtele niitä hyvällä omallatunnolla. Jos seitsemän kilometriä viikossa tuntuu hyvältä, niin älä tallaa hampaat irvessä 200:aa, vaikka netin treeniohjelma niin käskisi.

4. Satsaa lenkkareihin

Jalat kantavat läpi elämän, eli laadukkaisiin juoksukenkiin kannattaa panostaa. Jos uudet tossut tuntuvat pahalta parin lenkin jälkeen, älä kärvistele, vaan vaihda ne. Takkuinen askellus heijastuu selkärankaan, ja silloin on koko juoksija lysyssä.

5. Nautiskele

Juokse liikkumisen ilosta, älä suorittamisen pakosta. Nauti joka askeleesta. Liikunnan pitää tuoda energiaa elämääsi, ei viedä kaikkia voimiasi. Treenaa juoksutapahtumissa. Niissä on mahtava tunnelma ja juoksu sujuu leikiten.