Alina Tomnikov: ”On vaikea erottaa mielihalu ja se, mitä kehoni oikeasti tarvitsee”

Näyttelijä Alina Tomnikov, 28, hurahtaa helposti niin uusiin treeneihin kuin punajuurisalaattiin.

Alina Tomnikov vastasi Fitin Viimeinen sana -juttusarjan väitteisiin:

Väite: Liikunta on parasta stressinpoistoa.

Kyllä, jos vain tajuan stressin keskellä, että nyt kannattaisi mennä nyrkkeilytunnille – sen sijaan että ostan karkkipussin. Työskentelen freelancerina, ja työni on kuin sprinttijuoksua: leffoja ja tv-sarjoja kuvataan tosi intensiivisesti. Pitkien kuvauspäivien jälkeen opettelen vielä vuorosanoja, joten silloin liikunta usein jää.

Lue myös: Liikunta on paras lääke stressiin, mutta mikä on oikea annos?

Väite: Kilpa-aerobic on ainoaa oikeaa aerobicia.

Ei, vaan aivan oma lajinsa. Harrastin seitsemän vuotta kilpa-aerobicia SM-tasolla. Aloitin vasta 15-vuotiaana mutta pärjäsin, koska olin sisukas ja minulla oli voimaa. Sääli, etten enää osaa temppuja. Rakastan ryhmäliikuntaa, etenkin spinningiä. Pidän koko tunnin silmät kiinni ja vain kuuntelen rytmiä.

Väite: Peilistä pitää näkyä lihasta.

Minusta on ihana katsella lihaksikkaita ja sporttisia ihmisiä mutta en ajattele, että minun pitäisi olla samanlainen. Minulla on hyvä olo kehossani, ja se on tärkeintä.

Lue myös: Haukutko sinäkin peilikuvaasi? Tämä on itseinhon todellinen syy!

Väite: Keho kertoo, millaista ravintoa se tarvitsee.

Välillä on vaikea erottaa mielihalu ja se, mitä kehoni oikeasti tarvitsee. Eräänäkin päivänä mieleni teki valmispunajuuri-salaattia. Söin sitä koko rasiallisen. Olen hurahtelija, eikä olisi hyvä, jos söisin vain mielihalujeni mukaan.

Väite: Jos nukkuu pitkään, päivä on tuhlattu.

Ei pidä paikkaansa! Tykkään valvoa ja minun on vaikea saada unenpäästä kiinni. Vapaapäivinä saatan nukkua kahteentoista tai yhteen. Olen kiitollinen siitä, että minulla on taito nukkua pitkään. Silti pelkään usein missanneeni jonkin tärkeän jutun nukkuessani.

Lue myös: Miten nukut? Näin tyypillinen asentosi vaikuttaa nukkumiseen ja kehoon

Väite: Nainen on kauneimmillaan saunan jälkeen.

On siinä perää. Itselläni on saunan jälkeen levollinen olo. Hiukset tuoksuvat ihanan puhtailta, ja tekee mieli vain nuuhkia niitä. Kasvoilta on häipynyt jännitys ja kireys, ja olo on ihanan raukea.

Lue myös:

Manuela Bosco: ”Syön aamupalaksi lakritsijäätelöä, jos siltä tuntuu”

Juontaja Anni Hautala: ”Lähden töihin palomiestyylillä”

Sara Forsberg: ”Olen ihastunut lihaviin miehiin”