Aitajuoksija Lotta Harala: ”Lajini sopii rämäpäille”

Syyskuun Fitin kansimalli kisaa aina voitosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miten selviät pettymyksistä 
urheilussa?

Olen hyvin tunteellinen ja epäonnistuessani pettymys on erittäin suuri. Uskon, että on hyvä kohdata tunteet voimakkaina heti hetkessä. Seuraavana päivänä katseeni on jo tulevassa.

Miksi juuri aitajuoksu?

Aitajuoksu sopii rämäpääluonteelleni. Aitajuoksijalta vaaditaan nopeutta, voimaa, rytmitajua ja paineensietokykyä. Aidat on herkkä laji. Keskittyminen on yllättävän haastavaa ja voimia vievää.

Joudutko rajoittamaan syömistäsi urheilun takia?

Olen kokeillut paljon ruokavalioita ja välillä stressannutkin ruuasta, mutta nyt olen löytänyt tasapainon. Arkena syön gluteenittomasti ja maidottomasti. Söisin melko samalla tavalla vaikka en urheilisi.

Andreas Thorkildsen vai Tero 
Pitkämäki?

Andreas Thorkildsen. Sori, haha!

Huolettaako, mitä ikävää urheilu voi tehdä elimistölle?

Välillä mietin, mitä kova treenimäärä voi aiheuttaa hormonitoiminnalle. En haluaisi urheiluni vaikeuttavan lastensaantiin. Joskus pohdin pinnallisempia juttuja, kuten että olisi välillä kiva olla sirompi eikä niin lihaksikas.

Lempilajisi, jolla ei ole mitään 
tekemistä urheilu-urasi kanssa?

Olen kasvanut veljieni ympäröimänä ja tottunut höntsäilemään. Olen hyvin voitontahtoinen. Muutaman kerran olen lähtenyt kesken sulkisvuoron hallilta, kun olin häviöllä poikaystävääni vastaan. Haaveeni olisi kokeilla kilpatanssia tai taitoluistelua.

Mistä tykkäät itsessäsi eniten?

Olen positiivinen ja kannustava. Iloisuuteni kuulemma tarttuu.