3 syytä harrastaa keho & mieli -lajeja

Tämän takia sinunkin kannattaa tehdä keho & mieli -harjoituksia:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Lievität stressiä

Jos tuntuu, että elämä on pelkkää palaveria, opinnäytetyötä ja täysiä kalentereita, keho & mieli -lajeista saat vastapainoa. Pehmeät liikeradat, oman kehon kuuntelu ja sopiva hiljentyminen todella toimivat, sillä nämä lajit tutkitusti vähentävät stressin tunnetta ja parantavat keskittymiskykyä.

Treeni myös kohentaa kehon liikkuvuutta, jolloin kiristävät ja kolottavat lihakset aukeavat ja voivat taas toimia normaalisti. Rennot ja avonaiset lihakset taas parantavat edelleen kykyäsi rentoutua myös psyykkisesti – positiivinen kierre on valmis!

2. Palaudut tehokkaammin

Entäpä jos tavoitteenasi on kova juoksukunto tai erottuvat lihakset? Keho & mieli -treenissähän syke ei huitele pilvissä, eikä raskas rauta saa kyytiä. Kovaa treenaava kuitenkin hyötyy keho & mieli -lajeista monella tavalla.

Kenties tärkein hyöty on henkinen vastapaino tehoharjoittelulle. Psyykkinen stressi nimittäin hidastaa treeneistä palautumista. Monet stressihormonit hajottavat lihaskudosta ja vaikeuttavat rasvan palamista. Stressireaktio kannattaakin laittaa kuriin treenien välillä, niin palautuminen kovasta harjoittelusta tehostuu. Tämä onnistuu keho & mieli -treenillä. Näin keho pysyy helpommin rakentavassa tilassa ja ikuisiksi luulemasi jenkkakahvat alkavatkin yllättäen sulaa!

3. Löydät uusia lihaksia

Kehossamme on yli 600 lihasta. Silti meillä on vaikeuksia aktivoida tehokkaasti edes paria kymmentä liikkumisen kannalta oleellisinta isoa lihasta – pienistä, syvemmistä lihaksista puhumattakaan.

Keho & mieli -liikunta opettaa aktivoimaan näitä syviä mutta myös isompia, pinnallisia lihaksia. Kun kehität tätä lihaksen ja mielen yhteyttä, saat enemmän irti treeneistä vaikkapa kuntosalilla. Oikeassa järjestyksessä aktivoituvat lihakset myös suojaavat sinua rasitusvammoilta ja loukkaantumisilta.

Miksi?

Keho & mieli -lajien säännöllinen harjoittelu:

  • parantaa keskittymiskykyä
  • lisää liikkuvuutta
  • lievittää alaselkäkipuja
  • helpottaa päänsärkyä
  • laskee verenpainetta
  • vähentää stressiä ja masentuneisuutta