Unohdetaan hävikki – tehdään salaatti!

Edelliseltä aterialta yli jääneet pastat ja kasvikset voi napata salaatin raaka-aineeksi. Vältä hävikkiä ja kokeile lounaaksi tai piknikille!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perunasalaatti, pekonia, papuja ja munaa

Neljälle
Valmistusaika 45 minuuttia

2 isoa munaa
350 g vihreitä papuja
150 g pancettaa
450 g keitettyjä perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl piimää
1 rkl majoneesia
½ punasipuli
2 rkl silopersiljaa
150 g kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

  1. Keitä kananmunia noin 8 minuutin ajan. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
  2. Leikkaa vihreistä pavuista päät pois. Kuumenna kattilassa vettä ja lisää siihen ½ tl suolaa. Nosta pavut veteen ja keitä 3 minuuttia. Jäähdytä viileässä vedessä.
  3. Ruskista pancetan palasia paistinpannulla välillä sekoittaen 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Nostele talous­paperin päälle valumaan.
  4. Pilko perunat ja siirrä ne paistinpannulle. Mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista oliivi­öljyssä 5 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
  5. Sekoita kulhossa piimä, majoneesi, silputtu sipuli ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kuori ja puolita jäähtyneet munat. Kuivaa pavut. Puolita kirsikkatomaatit.
  7. Kokoa annos lautasille ja lusikoi päälle kastiketta.

 

Pasta–punajuurisalaatti fetan kera

Neljälle
Valmistusaika 25 minuuttia

100 g sekasalaattia
4 kypsää punajuurta
½ sitruuna
1 pieni punasipuli
2 rkl silopersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
5 dl keitettyä pastaa, esim. farfalle
125 g fetaa
3 rkl auringonkukan­siemeniä
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

1. Revi pesty salaatti pieneksi ja kuivaa ja paloittele punajuuret. Purista sitruunasta mehu ja viipaloi sipuli. Silppua persilja.
3. Yhdistä kulhossa pasta, salaatinlehdet, punajuuret, sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Jaa salaatti tarjoiluastiaan ja koristele annos fetalla, sipulirenkailla, auringonkukansiemenillä ja persiljalla.

 

Pastasalaatti, kanaa ja jugurttia

Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia

2 rkl oliiviöljyä
2 kananrintafileetä
1 punainen paprika
1 dl cheddar-raastetta
8 dl keitettyä pastaa, esim. farfalle
2 ¼ dl maustamatonta jugurttia
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

  1. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Lisää viipaloidut rintafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kypsyä 6–8 minuuttia välillä käännellen, kunnes fileet ovat kypsiä.
  2. Nosta kypsät kanaviipaleet lautaselle ja anna niiden jäähtyä.
  3. Poista paprikasta siemenet ja siemenkota ja pilko se pieniksi palasiksi.
  4. Raasta cheddar, jos et käytä valmisraastetta.
  5. Yhdistä pasta, kana ja jugurtti kulhossa. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Jaa salaatti lautasille ja koristele paprikalla ja juustoraasteella.

 

Lue myös:

Minttuinen lohi-mansikkasalaatti

Ruokaisa kana-perunasalaatti

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva