Olli selätti MS-taudin oireet: ”Pikaruokaa ei tee mieli, kun tottuu parempaan”

Keho kertoo, mitä se tarvitsee -ohje ärsyttää, jos oma kroppa huutaa pitsaa ja irtokarkkeja. Olli Postin MS-taudin oireet hävisivät ruokavaliomuutoksen avulla.

”Vielä 16 vuotta sitten söin mitä sattuu. Sitten sairastuin MS-tautiin ja aloin tutkia syömistä ja ruokavalioita vimmatusti, koska halusin päästä sairauden rampauttavista oireista eroon.

Syön kaiken mahdollisimman alkuperäisessä ja prosessoimattomassa muodossa. Jos minulla ei ole varaa ostaa luomulohta, ostan muutamalla eurolla sen perkeitä kauppahallista. Niiden maku ja ravitsevuus ovat fileisiin verrattuna ylivoimaisia. Yhtä lailla hyvin syöneen luomunaudan luuytimestä tulee lähes ravinnehumalaan, eikä luista tarvitse maksaa paljon.

Luomunaudan luuytimestä tulee lähes ravinnehumalaan.

Nuutunut, ravinneköyhä lehtisalaatti taas saa jäädä hyllyyn, ja kerään mieluummin vihreäni luonnosta. Talvella tartun viherjauhepurkkiin. Syön niin ravinnerikkaita ruokia, etten oikein saa esimerkiksi pikaruokahampurilaista alas edes ketsupin ja pippurin avulla. Se ei yksinkertaisesti maistu miltään, eikä sitä tee mieli, kun on tottunut parempaan.

Syön mitä haluan ja voin nyt paremmin kuin koskaan. En noudata ruokarytmejä, vaan syön kun on nälkä ja juon kun on jano. Erityisesti aamuisin keho tuntuu kuivalta, ja silloin juon esimerkiksi suodatettua vettä, jossa on ripaus suolaa.

Jos ajattelenkin perunalastuja, tunnen kuinka eltaantuneesta  rasvasta jää kalvo kitalakeen ja huono olo. Suolaisen mieliteon yllättäessä olen tosi iloinen voidessani kaivaa laukusta purkin bolivialaista ruususuolaa. Annan kropalleni aina, mitä se haluaa, mutta fiksussa muodossa. Vedän hulluna hunajaa, hyvälaatuista rasvaa ja värikkäitä suoloja – siksi minulle ei tule erityisiä roskaruokamielitekoja.”

Ollin periaate

Anna kehollesi mitä se himoitsee – mutta viisaassa muodossa. Älä pihistele suolassa, rasvassa tai makeassa, mutta valitse keinotekoisten mättöjen sijaan luonnon parhaat antimet.

Lue myös:

Janina Flinkman: ”Atooppinen ihoni parani puhtaalla ruualla”

Ravitsemusterapeutti Kati Venäläinen: ”Unohda rahkapakko!”

Energinen ja täyttävä kasvisruokavalio haltuun – näin onnistut